Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005

χωρις σχολια

ηλιοβασιλεμα στον κασιδιαρι

την κυριακη βρεθηκα στην εκλησια για ενα γαμο και με την ευκαιρια τραβηξα μια φωτογραφια το καμπαναριο απο μια αλλη οπτικη γωνια

το χωριο οπως φαινετε απο ποιο ψηλα ......

Κυριακή 28 Αυγούστου 2005

Επιτέλους νέα από τη Ζίτσα

Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ξαναγράψω νέα από το χωριό,καλοκαίρι βλέπετε! πολύς κόσμος,πολύ δουλειά, λίγος ελεύθερος χρόνος είχαν σαν αποτέλεσμα να μην είναι καλή η ενημέρωση σας για τα νέα του χωριού.Κυριακή σήμερα και σιγά σιγά φευγουν και οι τελευταίοι
επισκέπτες του χωριού, οι οποίοι, νομίζω, φέτος στην περιοχή ήταν περισσότεροι από τα άλλα καλοκαίρια.Ας πούμε τώρα τίποτα για το χωριό: σήμερα ήταν προγραμματισμένη να γίνει γενική συνέλευση και εκλογές για τον πολιτιστικό σύλλογο, αλλά από ότι έμαθα δεν παραβρέθηκε κανένας. Ήταν η τρίτη φορά που γίνεται το ίδιο πράγμα και από ότι φαίνεται ο πολιτιστικός σύλλογος πάει για κλείσιμο ,άσχημη τροπή για ένα σύλλογο με ιστορία που έχει προσφέρει πολλά στο χωριό.Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά,αλλά θα υπάρχει ενημέρωση για το θέμα.
Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για φέτος τελειώνουν.
Μένει μόνο μια την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: θα γίνει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Προφητή Ηλία,βασικά γίνεται μια ημέρα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο λόγω μια άλλης συναυλίας που θα γίνει στα Γιάννενα την ίδια μέρα.Πιστεύω ότι θα έχει αρκετό κόσμο αν βοηθήσει και ο καιρός βέβαια.Η γιορτή κρασιού έχω την εντύπωση ότι πήγε καλά δεν έχω ακούσει σχόλια ακόμη, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.Το πρόγραμμα ήταν λαϊκό, κυρίως, μόνο την τελευταία βραδιά είχε δημοτικά. Την τελευταία βραδιά είχε και μια πρωτοτυπία: είχε διαγωνισμό πίτας και γλυκού του κουταλιού, στον οποίο συμμετείχαν νοικοκυρές της Ζίτσας και ο οποίος μπορεί να μην ήταν αρκετά επιτυχημένος από ποσοστά συμμετοχής, αλλά ήταν μια ωραία ιδέα που μένει να αναπτυχθεί και να συνεχιστεί.Χτες είχαμε τον πρώτο επίσημο αγώνα της ανανεωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού για την διοργάνωση του κυπέλου.Χάσαμε 3-0 από την ομάδα της Κρύας, αλλά αυτή την περίοδο η ομάδα βρίσκεται στο χτίσιμο της και δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο για τον χτεσινό αγώνα.Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα θέματα της ομάδας, γιατί μας ενδιαφέρει.Γενικά αυτές τις μέρες όπως όλοι θα ξέρετε βγήκανε και οι βάσεις εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Υπάρχει φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον και για τα παιδιά του χωριού μας που τα κατάφεραν . Τα ονόματα των επιτυχόντων και τις σχολές στις οποίες πέτυχαν θα σας τα ανακοινώσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν τα συγκεντρώσουμε.Αυτά προς το παρόν,ξέχασα να πω ότι μετά το πέρας του καλοκαιριού θα αυξηθούν και οι αναγνώστες του site.Μέσα στο καλοκαίρι έγινε διαφήμιση του, πήραμε νέα e-mail για την προώθηση του.Ακόμη βέβαια δεν υπάρχει επικοινωνία και διάλογος μεταξύ των συγχωριανών, όπως θα ήθελα, αλλά σιγά σιγά θα γίνει και αυτό.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2005

γιορτη κρασιου 2005

μια φωτογραφια απο το κιοσκι που δινουν κρασι,συνηθος εκει βρισκονται τα πιτσιρικια  Posted by Picasa

το τραπεζι με τα γλυκα και τις πιττες του διαγωνισμου Posted by Picasa

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005

γιορτη κρασιου

γιορτη κρασιου ερχετε το σαβατοκυριακο αυτα προς το παρον τα υπολοιπα μετα

Σάββατο 6 Αυγούστου 2005

Συνέχεια εκδηλώσεων

τελειωσε χτες το τουρνουα 5*5.
Η ομαδα μας πηρε την τριτη θεση,στον πρωτο αγωνα ηρθε ισοπαλια με την ομαδα της Καριτσας 1-1 αλλα στην διαδικασια των πεναλντι χασαμε 2-1, και ετσι παιξαμε στον μικρο τελικο οπου εκει νικησαμε 7-2 την ομαδα του Σακελαρικου.Νικητρια τελικα του τουρνουα αναδειχθηκε η Καριτσα οπου νικησε στον τελικο 1-0 την ομαδα της Πρωτοπαπας.Δεν εχει σημασια η θεση που πηραμε αλλα η συμετοχη και για τα παιδια που αγωνιστικαν ηταν μια καλη εμπειρια.μερικες φωτογραφιες απο τον πρωτο αγωνα με την Καριτσα.


Συνέχεια εκδηλώσεων

τελειωσε χτες το τουρνουα 5*5.
Η ομαδα μας πηρε την τριτη θεση,στον πρωτο αγωνα ηρθε ισοπαλια με την ομαδα της Καριτσας 1-1 αλλα στην διαδικασια των πεναλντι χασαμε 2-1, και ετσι παιξαμε στον μικρο τελικο οπου εκει νικησαμε 7-2 την ομαδα του Σακελαρικου.Νικητρια τελικα του τουρνουα αναδειχθηκε η Καριτσα οπου νικησε στον τελικο 1-0 την ομαδα της Πρωτοπαπας.Δεν εχει σημασια η θεση που πηραμε αλλα η συμετοχη και για τα παιδια που αγωνιστικαν ηταν μια καλη εμπειρια.μερικες φωτογραφιες απο τον πρωτο αγωνα με την Καριτσα.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005

θέατρο

Χτες το βράδυ στον Αι'λια πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση απο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Ήταν η κωμωδία του Μίλος Νίκολιτς "Οι Σιδεράδες".Είχε αρκετό κόσμο αλλά σε γενικές γραμμές δεν έμεινε και πολυ ευχαριστημένος απο την παράσταση. Ήταν "αρκετά κουραστική,επαναλάμβαναν τα ίδια πράγματα " μας λέγανε οι περισσότεροι.
Σήμερα αρχίζει το τουρνουά 5*5 για τους μικρούς.Θα πάω να το παρακολουθήσω και θα έχουμε φωτογραφικό ρεπορτάζ μαζί με τα αποτελέσματα σύντομα.
Τα ξημερώματα έβρεξε λιγάκι, όχι τίποτα ιδιαίτερο βέβαια,βοήθησε όμως να πέσει λίγο η θερμοκρασία που μας ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2005

Η Ζίτσα από μακριά

μια φωτογραφία της Ζίτσας από διαφορετική οπτική γωνία είναι τραβηγμένη από το Καστρί (στον Κασιδιάρη, απέναντι)




Σε γενικές γραμμές στο χωριό όλα είναι καλά. Έχει από καιρό αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία του χωριού μας, καθώς οι απανταχού Ζιτσιώτες περνούν ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού τις άδειες τους στην Ζίτσα. Οι πλέον τυχεροί βέβαια, γιατί οι λιγότερο ευνοημένοι περιμένουν τον Αύγουστο (τον Δεκαπενταύγουστο, τα πανηγύρια και την δική μας Γιορτή Κρασιού) για να πάρουν τις άδειές τους και να ξεκουραστούν. Φωνές παιδικές (ή και μεγάλων)ακούγονται ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές του χωριού. Είναι ακόμα πιο ωραία και ζωντανή η εικόνα του χωριού τώρα το καλοκαίρι.
Τις επόμενες μέρες έχουμε τουρνουά 5*5,ενώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε με επιτυχία στον Καλαμά το rafting, το εναέριο πέρασμα και άλλες δραστηριότητες. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και φέτος και πέρασε ευχάριστα λαμβάνοντας μέρος ή απλώς διασκεδάζοντας με όσους ''τολμηρούς''δοκίμαζαν. Αυτή τη στιγμή όμως το μόνο που με απασχολεί είναι ότι σε όλες τις τοπικές εφημερίδες αναφέρουν σήμερα ότι η κατάσταση στον Καλαμά δεν πάει άλλο,ότι το νερό αποτελεί πηγή κινδύνου και επιπλέον και πάρα πολύ σημαντικό οι κάτοικοι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με αυτό.
Πιό κάτω το άρθρο απο την εφημερίδα: Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους κατοίκους των παρακαλάμιων Δήμων, οι οποίοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες της μόλυνσης του ποταμού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων και τον κάμπο της Λαψίστας. Οι δήμαρχοι της περιοχής συγκροτούν κοινό μέτωπο και ζητούν από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να πράξουν το αυτονόητο. Να εντοπίσουν, δηλαδή, τις πηγές ρύπανσης, να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις και να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Σε κοινή σύσκεψη Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γιάννενα τονίστηκε, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, ένα μοναδικό οικοσύστημα καταστρέφεται, ενώ είναι άγνωστες οι συνέπειες στα λαχανικά, τα οποία ποτίζονται από τα μολυσμένα νερά. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, δυστυχώς, όμως, επί σειρά ετών δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τους ελέγχους, δεν είναι σε θέση να αποφανθούν ούτε για το μέγεθος, ούτε για τις πηγές ρύπανσης. Οι δήμαρχοι, στην κατάσταση αυτή, αποφάσισαν να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις εντός του Αυγούστου. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, σε κοινή συνεδρίαση όλων των παρακαλάμιων Δημοτικών Συμβουλίων.
Πηγή: Πρωινός Λόγος (2/8/2005


αυτα προς το παρον απο τη Ζιτσα που εχει αρκετες ζεστες αυτες τις μερες
Η επόμενη φωτογραφία είναι από το Θεογέφυρο το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Το θέαμα τώρα τελευταία είναι πολύ εντυπωσιακό, γιατί τρέχουν νερά από την πάνω πλευρά του θεογέφυρου δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες