Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2006

Εγκαίνια γυμναστηρίου

Κυριακή σήμερα και από το πρωί είχα στο μυαλό μου την ώρα που θα γινόταν τα εγκαίνια του νέου γυμναστήριου της Ζίτσας ,άρχισα λοιπόν να ετοιμάζω τη μηχανή μου για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ο καιρός σήμερα ήταν συννεφιασμένος και δεν είχε αρκετό κρύο, αρκετά καλός για την εποχή .Ποιο κάτω παραθέτω αρκετές από της φωτογραφίες των εγκαινίων .Ήταν μια ωραία εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου ,ο δήμαρχος ,νομαρχιακή σύμβουλος που είναι από το χωριό μας και γενικά τίμησε αρκετός κόσμος την εκδήλωση με την παρουσία του. Ήδη έχουν γραφτεί 40 άτομα στο γυμναστήριο.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2006

Πρόσκληση

Ο σύλλογος γυναικών Ζίτσας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου γυμναστήριου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 11 το πρωί , που θα γίνουν στο ισόγειο του δημοτικού σχολείου Ζίτσας .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2006

Ένα δεντράκι

Ένα δεντράκι κατά την είσοδο στο χωριό .
Image Hosted by ImageShack.us

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006

Κρύες ….... . . ...σκέψεις

Δευτέρα σήμερα και το φοβερό κύμα κακοκαιρίας μάλλον ξέχασε να πλήξει το χωριό μας όπως το προέβλεπαν,αν και οι κάτοικοι προετοιμάσθηκαν για αυτό με ότι μπορείς να φανταστείς ,επηρεασμένοι από την τηλεόραση. Αρκετοί συγχωριανοί μας κάνανε απίθανα πράγματα για να επιβιώσουν από τη φοβερή κακοκαιρία που θα ερχόταν .
Είναι φοβερή η τηλεόραση έχει απίστευτη δύναμη την οποία δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε πλήρως. Βλέποντας κάποιους ηλικιωμένους να προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων ( μια γιαγιά πήρε 3 κιλά ψωμί !!!!!) και ακούγοντας διάφορα αλλά , άρχισα να συνειδητοποιώ λίγο από τη δύναμη της τηλεόρασης. Βασικά έχω προβληματισθεί και με την τηλεόραση και με τον κόσμο από τη μια η τηλεόραση και ιδίως τα δελτία ειδήσεων τα οποία δεν είναι πηγή ενημέρωσης αλλά παραπληροφόρησης στο βωμό της τηλεθέασης μεγαλοποιούν τα πράγματα και λένε ότι θέλουν και από την άλλη πλευρά ο κόσμος που έχει χάσει πλήρως νομίζω την κριτική του ικανότητα και δεν μπορεί να κρίνει μια είδηση αν είναι αληθινή αν είναι σωστή και δέχεται ότι του πουν χωρίς καμία επιφύλαξη.
………………….
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα που έκανα για φαγητό έχασα τον ειρμό τον σκέψεων μου σε αυτό το θέμα και έτσι το αφήνω εδώ.
Ξέχασα να αναφέρω για τον καιρό, στο χωριό σήμερα είχε συννεφιά και αρκετό αέρα που κατά διαστήματα έφερνε και μερικές νιφάδες χιονιού, μόνο αυτό ( προς απογοήτευση κάποιον.)
Με αυτά και αυτά ξεχάστηκε και το θέμα με τα κοτόπουλα, την γλίτωσαν προς το παρόν και έτσι κάποια θα κυκλοφορήσουν μερικές μέρες ακόμη ελεύθερα έξω ,χωρίς να κινούν τις υποψίες κανενός.
Στα σημαντικά γεγονότα του σαββατοκύριακου μπορούν να αναφερθούν οι εκλογές που έγιναν στην Αθηνά για την αδελφότητα Ζιτσαίων, διαβάστε τα αποτελέσματα εδω και δείτε και φωτογραφίες από την συνέλευση και την κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της αδελφότητας στην Αθήνα.
Το Σάββατο το μεσημέρι είχαμε στο γήπεδο ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα της Ζίτσας να χάνει για ακόμη μια αγωνιστική Αυτή την φορά από την ομάδα του Βελισάριου , δεχτήκαμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Άσχημο πράγμα να δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό , αν και είχαμε αρκετές ελλείψεις τα παιδία πάλεψαν για ότι καλύτερο μπορούσαν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως .
Αυτά είναι τα νέα μας
Θέλω να πω επίσης ότι κάποιες φορές τα κείμενα μου δεν είναι ότι καλύτερο
από συντακτικής πλευράς , Μερικές φορές καταγράφω τις σκέψεις μου χωρίς να μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ πως είναι το σωστό!
Απλός συγχωρέστε με . :)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2006

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006

Σκέψεις και νέα

Πάλι εδώ,
μετά από 2-3 μέρες μακριά από τη Ζίτσα είμαι πάλι εδώ .Βέβαια δεν είναι και κανένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το χωριό αλλά όταν έρχεσαι ξανά πίσω ψάχνεις να δεις τις αλλαγές , δεν εννοώ κάτι συγκεκριμένο αλλά σε γενικές γραμμές κάπως έτσι πιστεύω θα νιώθουν και οι ξενιτεμένοι συγχωριανοί μας και οι πρώτες ώρες –μέρες στο χωριό μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας θα είναι για να δουν αλλαγές. Σίγουρα θα τις προσέξουν ποιο εύκολα από ότι οι μόνιμοι κάτοικοι γιατί αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά κάτι αν έχεις καιρό να το δεις από ότι να το βλέπεις συνεχεία .
Ας αφήσουμε τις σκέψεις και να πάμε στα του χωριού σήμερα έχουμε ριζική αλλαγή του καιρού μετά από ένα διάστημα με ηλιοφάνεια και κρύο βέβαια ,έχουμε βροχή και χιόνι σήμερα πάλι με κρύο !!Χιόνισε λοιπόν λίγο το μεσημεράκι όχι να το στρώσει αλλά έτσι λιγάκι , θα δούμε πως θα συνεχίσει.
Το σαββατοκύριακο που πέρασε ο σύλλογος γυναικών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το γεγονός ότι έκοψε την πίτα του σε κέντρο μακριά από το χωριό προκάλεσε τα έντονα αρνητικά σχόλια λίγων συγχωριανών. Μεγάλο λάθος εκ μέρους τους πιστεύω. Δεν μπορείς να τους κατηγορείς έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μην αναγνωρίζεις ότι έχουν προσφέρει για το χωριό ,παρεμπίπτοντος την ερχόμενη Κυριακή έχουν τα εγκαίνια του νέου γυμναστήριου του χωριού και από ότι έχω δει υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς
για τη λειτουργία του. Αυτά που ανέφερα
ποιο πάνω συνήθως συμβαίνουν σε μικρές κοινωνίες και όχι μόνο αν το σκεφτείς καλύτερα γενικά υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα .Δεν ξέρω τι άλλο να πω για όλα αυτά , χαζομάρες τρωγόμαστε μεταξύ μας .
Πάμε παρακάτω , η ποδοσφαιρική ομάδα έχασε με 2-0 εκτός έδρας στον τελευταίο αγώνα που έδωσε
η προσπάθεια συνεχίζετε πάντως .
Η γρίπη των πτηνών δεν έχει φτάσει ακόμη στο χωριό έχουν κολληθεί μερικές ανακοινώσεις στα καφενεία που λένε
για κάποια προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν από όσους έχουν πτηνά αλλά μόνο αυτό. Τα πτηνά κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα στο χωριό !!
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από το χωριό ,σήμερα δεν έχουμε φωτογραφία

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006

Πρέσπες

Image Hosted by ImageShack.us
Η φωτογραφία είναι από της Πρέσπες ................ τα περισσότερα λόγια είναι περιττά !!!!.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2006

μια φωτογραφία μόνο

Αν και σήμερα έχω αρκετό χρόνο για να βρω να γράψω κάτι δεν μου βγαίνει τίποτα έτσι αποφάσισα να στείλω μόνο μια φωτογραφία .Είναι ένα αυτοκίνητο που περνά και χάνετε κάπου στη λίμνη στα Γιάννενα …….
Image Hosted by ImageShack.us

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2006

Αρχή καθημερινότητας πάλι

Σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου.
Στο χωριό επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά έχει πολύ κρύο ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες είχε πάρα πολύ .Σήμερα πρώτη μέρα για τα σχολεία και μπήκαμε στη γνωστή καθημερινότητα που υπήρχε και πριν της γιορτές.
Γενικά οι απόψεις για της γιορτές είναι διαφορετικές ακούς άλλους να λένε ότι δεν κατάλαβαν τίποτα άλλοι πέρασαν πολύ ωραία ,δεν ξέρω τι να πω πιστεύω η άποψη του καθενός εξαρτάτε από τη περίμενε αυτές τις γιορτές άμα περιμένεις πολλά και δεν κανείς αρκετά νιώθεις άσχημα τώρα που τελείωσαν .γενικά μια ιδέα είναι όλα αυτά με της γιορτές ,και θα τη βίωσης ανάλογα πως έχεις διαμορφώσει αυτή την ιδέα.
Πριν 2-3 μέρες κατέβηκα στο θεογεφυρο στο οποίο έχουν φτιάξει ένα πολύ ωραίο μονοπάτι για να κατεβαίνεις μέχρι κάτω με πέτρες και ξύλα και έχουν βάλει και πολύ ωραίο φωτισμό κατά μήκος του μονοπατιού και κάτι μεγάλους προβολείς στο σημείο που είναι το γεφύρι .Αρκετά καλό όλο αυτό και πιστεύω είναι μια αρχή να γίνουν και αλλά πράγματα σε εκείνο το σημείο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή μας.
Χτες είχαμε ποδοσφαιρικό αγώνα ,με το δεξί μπήκε η ομάδα μας για τη νέα σεζόν επικράτησε στο γήπεδο μας με 3-1 της ομάδας της Πεδινής.
Το θέαμα ήταν σε γενικές γραμμές μέτριο αλλά η ομάδα μας είχε την υπεροχή και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Το ποιο θετικό στοιχείο για μένα είναι ότι στην ενδεκάδα οι οποία αγωνιζόταν οι 8 από τους 11 ήταν παιδιά από το χωριό .Άσχετα αν μείνουν στην κατηγορία η όχι οι εμπειρίες που αποκτούν από αυτούς τους αγώνες είναι πολύτιμες για το μέλλον .Οι φίλαθλοι έδωσαν και χτες βροντερό παρόν με τύμπανα και φωνές .ποιο κάτω υπάρχει και φωτογραφικό ρεπορτάζ από των αγώνα..
Εκτός από αγώνα χτες είχαμε και σεισμό !!! Γενικά στο χωριό οι κάτοικοι δεν ανησύχησαν και πολύ δεν μπορώ να πω ότι έγινε και από όλους αισθητός ,εγώ πάντως δεν των κατάλαβα .Δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα περισσότερο τώρα για αυτό. Βέβαια άρχισαν τώρα οι σεισμολόγοι στα κανάλια διαφωνίες και ατελείωτες, ανούσιες συζητήσεις που ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχουν ,περισσότερο πιστεύω τρομοκρατούν το κόσμο και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχουμε τραγικά αποτελέσματα από τον πανικό σε έναν νέο ενδεχόμενο σεισμό. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα τραυματισμών στη διάρκεια σεισμού από τέτοια περιστατικά .
Αρκετά είπαμε σήμερα δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω ………


Παρουσίαση ομάδων
Image Hosted by ImageShack.us

Αγωνία για την εξέλιξη του αγώνα
Image Hosted by ImageShack.us

Τύμπανα !!!
Image Hosted by ImageShack.us

γκοοολ επιτέλους
Image Hosted by ImageShack.us

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2006

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2006

Το νέο έτος

Μετά από μερικές απόπειρες να στείλω φωτογραφίες ,τελικά βρήκα νέα λύση, και είναι μάλιστα πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Ποιο κάτω βλέπετε την πρώτη φωτογραφία με το νέο τρόπο αποστολής είναι βασικά μεγαλύτερη η φωτογραφία και το σημαντικότερο μόλις πατήσεις πάνω σε αυτή ανοίγει σε νέο παράθυρο μια πολύ μεγαλύτερη, στην οποία μπορείς να δεις πολλές λεπτομέρειες. Η φωτογραφία είναι από την πλατειά του χωριού μπροστά από το δημαρχείο που είναι πάρα πολύ ωραία στολισμένο φέτος !!!! Image Hosted by ImageShack.us
Το νέο έτος υποδεχθήκαμε χθες βράδυ στο χωριό ,πυροτεχνήματα δεν πρέπει να είχαμε για τη νέα χρονιά αλλά είχαμε αρκετούς πυροβολισμούς ,δεν είμαι βέβαια εκατό τις εκατό σίγουρος για τα πυροτεχνήματα γιατί δεν βγήκα έξω να δω τον ουρανό, είχε αρκετό κρύο και πολύ βροχή ,παντός πυροβολισμοί ακούσθηκαν σιγουρα !!!
Μετά την είσοδο του νέου έτους αρκετοί βγήκαν για ένα ποτό στα νυχτερινά μαγαζιά του χωριού ,τα οποία παρέμειναν ανοιχτά μέχρι το πρωί.
Και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του χρόνου τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονες βροχές και αρκετό κρύο .
Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο χωριό το ποιο επίκαιρο θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων ήταν το περιστατικό που έγινε με τους αστυνομικούς και τους λαθρομετανάστες στην κατάρα, στο χωριό βέβαια υπήρχε και ένας επιπλέον λόγος ,το ότι ο ένας αστυνομικός ήταν από το Δεσποτικό (δίπλα από τη Ζίτσα) και ότι είχε κάποιους συγγενείς στο χωριό μας.
Με αυτά και αυτά πέρασε η πρώτη μέρα του χρόνου …………..συνεχίζουμε και για άλλες