Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006

Τα νέα του σαββατοκύριακου.

Χτες Δευτέρα δεν είχα και πολύ όρεξη για να γράψω έτσι άφησα για σήμερα τα νέα του σαββατοκύριακου.

Ας ξεκινήσουμε με την ομάδα η οποία δεν τα κατάφερε το Σάββατο το μεσημέρι και έχασε στο γήπεδο μας 0-1 .Σε έναν αγώνα που έγινε υπό βροχή και αρκετό κρύο. Βέβαια άναψαν λίγο τα αίματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και μερικοί φίλαθλοι μας δεν είχαν και τη καλύτερη συμπεριφορά ,σε γενικές γραμμές έχουμε πολύ κακή φήμη μεταξύ των ομάδων για την ποιότητα των φιλάθλων μας ,και μπορώ να πω ότι δεν έχουν άδικο μερικές φορές .Δεν ξέρω τη ευχή να κάνω για αυτή την κατάσταση ,να πω να βάλουν μυαλό , να μην το ξανακάνουν , γενικά το ποδόσφαιρο σε κάνει άλλον άνθρωπο ,βλέπω πολλούς που κατά τη διάρκεια ενός αγώνα γίνονται πολύ διαφορετικοί από ότι είναι κανονικά. Πάντως είναι φαινόμενο της εποχής μας η εκτόνωση στα γήπεδα ,με κάθε τρόπο .
Πάμε παρακάτω .
Το Σάββατο το βράδυ είχαμε αποκριάτικο πάρτι στο café του Γιάννη το διοργάνωσε η Γ ΄ λυκείου με σκοπό να μαζέψει χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή τους, αρκετός κόσμος πέρασε από εκεί και το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες ,γενικά είπαν όλοι ότι περάσανε καλά και σε άλλα τέτοια .
Το Σάββατο βράδυ στην Αθηνά αυτή τη φορά είχαμε τον ετήσιο χορό της αδελφότητας Ζιτσαίων , και εκεί αρκετός κόσμος παραβρέθηκε δεν ξέρω όμως περισσότερα στοιχεία
Η Κυριακή ήταν μια περίεργη μέρα από άποψη καιρού , το πρωί όταν ξυπνήσαμε υπήρχε χιόνι μας ξάφνιασε μπορώ να πω , δεν ήταν αρκετό βέβαια και το πήρε η δυνατή βροχή που έριχνε μέχρι το μεσημέρι όπου και σταμάτησε , μετά τη βροχή πυκνή ομίχλη κάλυψε το χωριό έμοιαζε Λονδίνο. Βλέποντας έτσι το χωριό με την ομίχλη βγήκα για φωτογράφηση η ομίχλη αλλάζει όλο το τοπίο δίνει ένα περίεργο τόνο στις φωτογραφίες και ποιο πολύ στις ασπρόμαυρες μπορώ να πω τις κάνει παραμυθένιες .
Ποιο κάτω παρουσιάζω 2 από τις προχτεσινές φωτογραφίες η μια είναι στον Αι΄ λια και δείχνει το μοναστήρι ( το τοπίο ήταν φανταστικό εκεί πάνω σαν σε ταινία ) και η άλλη είναι από την κεντρική πλατεία .



Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Ζίτσα - 28 Φεβρουάριου 2006

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2006

Μια φωτογραφία

Μόνο μια φωτογραφία από χτες έχουμε σήμερα είναι στην κεντρική πλατεία χτες το μεσημέρι
Image Hosted by ImageShack.us

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006

Βροχή

Βροχή βροχή βροχή δεν υπάρχει
κάτι άλλο σήμερα στο χωριό
μόνο βροχή ,όλη μέρα βρέχει


Και μιας και βρέχει μια ωραία φωτογραφία σχετική με βροχή
Image Hosted by ImageShack.us

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2006

Μεγαλειώδης μέρα …..η χτεσινή

Τσικνοπέμπτη σήμερα και όπως γίνεται συνήθως θα κάνουμε κάτι διαφορετικό ,μερικοί από ανάγκη, άλλοι για να ξεσκάσουν πραγματικά. Δεν έχει και πολύ σημασία ο καθένας όπως το βλέπει τελικά, αλλά πάνω από όλα να το ευχαριστιέται πραγματικά. Μετά την μικρή εισαγωγή με την Τσικνοπέμπτη ας πάμε στην μεγαλειώδη χτεσινή μέρα για το χωριό, ναι ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Οι κάτοικοι βγήκαν χαρούμενοι στους δρόμους ,αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον, γενικά επικρατούσε ένα κλίμα χαράς, το έβλεπες στα πρόσωπα των συγχωριανών μας , μα θα μου πείτε γιατί όλα αυτά?
- επειδή ήρθε ο πρόεδρος της δημοκρατίας ?
- - όχι βέβαια αλλά για κάτι ακόμη πιο απλό!
- - δηλαδή?
- -Βάλαμε πετρέλαιο στο ιατρείο!!!
Ναι, καλά ακούτε. Χτες λειτούργησε κανονικά το ιατρείο, είχε πετρέλαιο ,απίστευτο συναίσθημα να σε εξετάζει ο γιατρός σε ένα χώρο με ζεστή και έχοντας βγάλει το μπουφάν σου γιατί μέχρι τώρα τους εξέταζε με τα μπουφάν και τα παλτά φορεμένα ,νέα μέθοδος με την οποία εξοικονομείς και χρόνο φαντάσου πόση ώρα θέλει ο κάθε ηλικιωμένος για να βγάλει το παλτό του !!
Πέρα από την πλάκα το ιατρείο είναι σε άσχημη κατάσταση εδώ και καιρό και το θέμα με το πετρέλαιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το ιατρείο είναι πάρα πολύ παλιό, οι χώροι μέσα δεν είναι σε καλή κατάσταση ή μπορείς να πεις ότι είναι σε άθλια κατάσταση , ασυντήρητο εδώ και χρόνια ( κάποια στιγμή θα έχουμε και φωτογραφικό υλικό από το χώρο του ιατρείου )
Νομίζω το θέμα του ιατρείου το έχουμε καλύψει αρκετά, αν υπάρξει κάτι νεότερο θα έχουμε ενημέρωση .
Εκτός από όλα αυτά, χτες ήρθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Στέγη Αυτιστικών.
Τελικά μόνο εκεί κάθισε ,δεν έκανε την εμφάνιση του στο χωριό .
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και σύσσωμο το προσωπικό που εργάζεται στη Στέγη, μαζί με τα παιδιά που ζουν εκεί. Γενικά υπήρχαν και αρκετοί αστυνομικοί στο χώρο της Στέγης, που συνόδευαν τον Πρόεδρο.
Του Προέδρου του άρεσε πολύ η επίσκεψη στο χώρο και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το τι γίνεται ακριβώς εκεί και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βασικά, κάθισε περισσότερη ώρα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Αυτά σε γενικές γραμμές με τον πρόεδρο.
(λόγω δουλειάς και λόγω αρμοδιότητας δεν ήμουν κατά την χτεσινή επίσκεψη του Προέδρου - περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και φωτογραφικό υλικό θα έχω μόλις ενημερωθώ από κάποιον που ήταν στο χώρο.)
Σήμερα ψιλό-άλλαξε λίγο ο καιρός συννεφιά από το πρωί και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Όλα αυτά βέβαια δεν εμποδίζουν εκείνους που θέλουν να πάνε στα αμπέλια , αυτό το διάστημα οι περισσότεροι είναι στο κλάδεμα.

Μέχρι να τελειώσω το κείμενο έπιασε βροχή.
Καλά να περνάτε!!

Ζίτσα 23/2/2006

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006

Ανακοίνωση

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου
σήμερα και όπως είπαμε και εχτές θα ερχόταν ο πρόεδρος λοιπόν ο πρόεδρος ήρθε και από ότι είδα αρκετός κόσμος πήγε για να τον υποδεχθεί ,περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά σε επόμενο άρθρο .
Σήμερα θα επανέρθω στο προχτεσινό θέμα με το ιατρείο και θα βάλω μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο χωριό ,νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό ,αν έχετε να προσθέσετε κάτι περιμένω σχόλια

Image Hosted by ImageShack.us

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2006

Απελευθέρωση και όχι μόνο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου σήμερα και ενώ η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωση της με παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις εμείς εδώ στο χωριό παραμένουμε ακόμη υπό των τουρκικό ζυγό. Αστείο γιατί αν δεν αστειευτούμε και λίγο δεν γίνετε τίποτα, νομίζω τα αστεία είναι μια άμυνα του εαυτού μας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής όταν μερικές φορές βρισκόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις ,συνεχίζουμε πάντως .
Βασικά δεν έχω καταλάβει γιατί γιορτάζετε μόνο στα Γιάννενα η απελευθέρωση και όχι σε όλο το νομό , δηλαδή δεν απελευθερωθήκαμε όλοι μαζί, ας το αφήσουμε αυτό και να πάμε στα δικά μας .
Αύριο θα έρθει ο πρόεδρος της δημοκρατίας στο χωριό μας ,δεν ξέρω βασικά αν έρθει και μέσα στο χωριό αλλά θα έρθει για επίσκεψη στη στέγη αυτιστικών, που βρίσκετε πριν το χωριό .Θα κάνει επίσημη επίσκεψη εκεί πάντως , με όλα τα σχετικά δηλαδή θα δοκιμάσει και κάποια τοπικά εδέσματα και κανένα τσίπουρο όπως γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις ,ξέρετε .
Την τσικνοπέμπτη οι γυναίκες τελικά έχουν συνάντηση στην Καλλιθέα για να βρεθούν μεταξύ τους (αν ήταν ποδοσφαιρική ομάδα θα γινόταν για σύσφιξη σχέσεων ) για ένα αντάμωμα , να τα πούνε απλώς φαγητό - κουβέντα (κουτσομπολιά ) χωρίς κλαρίνα ζωντανά στο τέλος κάτι θα βάλουν πιστεύω για να χορέψουν .
Το σαββατοκύριακο είχαμε ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο με την ομάδα μας να νικάει με 1-0 και να αρχίζουν κάποιες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία ,αλλά χρειάζονται και άλλες νίκες ,θα δούμε τι θα γίνει
Πάλι δεν έχω φωτογραφία σήμερα .

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ! !

Σκεφτόμουν αρκετή ώρα τι χαρακτηρισμό να δώσω στους υπευθύνους για τα σημερινά γεγονότα. Τελικά κατέληξα σε αυτόν τον ήπιο χαρακτηρισμό, νομίζω .Κατ’ αρχήν να πω τι έγινε σήμερα.
Δευτέρα σήμερα και μετά από αρκετό καιρό θα ερχόταν ο αγροτικός ιατρός ,έτσι πάρα πολλοί συγχωριανοί μας πήγαν από νωρίς στο ιατρείο. Εκεί ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να τους εξετάσει σήμερα, λόγω του γεγονότος δεν υπήρχε πετρέλαιο για να θερμανθεί ο χώρος και ότι είναι η πολλοστή φορά που γίνεται αυτό το πράγμα και δεν πάει άλλο. Μετά από κάποιες αψιμαχίες με το γιατρό αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί και να κάνουν κατάληψη του δημαρχείου, καταλαβαίνετε δηλαδή σε τι σημείο φτάσανε, να πάνε δηλαδή οι ηλικιωμένοι να κάνουν κατάληψη στο δημαρχείο. Εκεί πέρα πάλι δεν βρήκαν και πολύ ανταπόκριση ,τους λέγανε ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι, αλλά το νοσοκομείο του Χατζηκώστα και στο τέλος κατέληξαν ο γιατρός να εξετάζει μέσα στο Κ.Ε.Π και οι υπόλοιποι να περιμένουν από έξω !!!! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σήμερα. Όσοι τράβηξαν αυτοί την ταλαιπωρία ήταν πάρα πολύ αγανακτισμένοι με όλους τους υπεύθυνους .Κάποιοι σκέφτονταν να καλέσουν τα κανάλια από τα Γιάννενα.
Θα σταματήσω εδώ την αναφορά των γεγονότων, γιατί όσο συνεχίζω νευριάζω περισσότερο και εγώ ο ίδιος με αυτά που έγιναν. Δεν ξέρω ποιοι είναι ακριβώς υπεύθυνοι για την κατάσταση, αλλά πρέπει να δοθεί μια λύση. Δεν είναι δυνατόν να τραβάει τέτοια ταλαιπωρία ο κόσμος στις μέρες μας, είναι κρίμα.
Αυτά είναι τα σημερινά νέα από το χωριό μας.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!

για αλαγη σημερα ειπα να βαλω αυτο το κειμενο

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!

Αν περιορίζαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε ένα χωριό εκατό κατοίκων, αλλά
διατηρούσαμε τις αναλογίες όλων των λαών τότε αυτό το χωριό θα αποτελείτο
από:



57 Aσιάτες
21 Ευρωπαίους
14 Αμερικανούς
8 Αφρικανούς



52 γυναίκες
48 άνδρες


70 μη άσπρους
30 άσπρους


70 μη Χριστιανούς
30 Χριστιανούς



89 ετεροφυλόφιλους
11 ομοφυλόφιλους



6 πρόσωπα θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου. Και τα έξι θα
προέρχονταν από την Αμερική.




80 θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας.

70 θα ήταν αναλφάβητοι.



50 θα ήταν υποσιτισμένοι.




1 θα πέθαινε.




2 θα γεννιόνταν.



1 θα είχε κομπιούτερ.




1 (μόνο ένας) θα είχε πτυχίο Πανεπιστημίου.



Αν κάποιος παρατηρήσει τον κόσμο από αυτή την πλευρά, τότε γίνεται φανερό
στον καθένα ότι η ανάγκη για συναδέλφωση,
κατανόηση, αποδοχή και μόρφωση είναι πολύ μεγάλη.

Σκεφτείτε τα ακόλουθα:



Αν σήμερα το πρωί ξυπνήσατε υγιείς και όχι άρρωστοι τότε είστε πιο
τυχεροί από 1 εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την
επόμενη εβδομάδα.



Αν δεν ζήσατε ποτέ ένα πόλεμο, ούτε νοιώσατε την μοναξιά της αιχμαλωσίας,
την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα τότε είστε τυχερότεροι από 500
εκατομύρια ανθρώπους του κόσμου.



Αν μπορείτε να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς τον φόβο ότι θα σας
απειλήσουν, θα συλλάβουν ή θα σας σκοτώσουν, τότε είστε τυχερότεροι από 3
δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.


Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας, αν είστε ντυμένοι, αν έχετε μια
στέγη
πάνω από το κεφάλι σας και ένα κρεβάτι, τότε είστε πλουσιότεροι από το
75%
των κατοίκων αυτού του κόσμου.



Αν έχετε λογαριασμό στην τράπεζα, λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα
ψιλά σε ένα κουμπαρά, τότε ανήκετε στο 8% των εύπορων ανθρώπων αυτού του
κόσμου.


Αν διαβάζετε αυτή την είδηση είστε διπλά ευλογημένος γιατί:
1. Κάποιος σας έχει σκεφτεί.
2. Δεν ανήκετε στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν ξέρουν να
διαβάζουν.
3. Έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Κάποιος είπε κάποτε:
Να δουλεύεις σαν να μην σου χρειάζονταν χρήματα.
Να αγαπάς σαν να μην σε έχουν πληγώσει ποτέ.
Να χορεύεις σαν να μην σε παρακολουθούσε κανείς.
Να τραγουδάς σαν να μην σε άκουγε κανείς.
Να ζεις σαν να ήταν ο παράδεισος πάνω στη γη.

Αυτή είναι η διεθνής εβδομάδα φιλίας. Δώστε αυτή την είδηση σε όσους
ονομάζετε φίλους. Αν δεν την δώσετε δεν θα γίνει τίποτα. Αν την δώσετε
θα κερδίσετε ένα χαμόγελο από κάποιον.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2006

Σκέψεων συνέχεια …..

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Μεσημέρι και είναι η ώρα για το καθημερινό τσεκ απ του site, των è-mail και γενικά για την ενημέρωση μου από το internet .
Τελειώνοντας αυτά είπα να γράψω και κάτι μια και έχει αρχίσει να μας γίνετε συνήθεια .
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Σταύρο που έχει γράψει κάποια σχόλια στο τέλος του site για το προχτεσινό κείμενο τα παραθέτω γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες για να είναι ποιο ευανάγνωστα

Σταύρος =Καλησπέρα και από μένα ,σκέψεις για το ποιο είναι σωστό το ποιο είναι λάθος .Να αναζητάμε την ισορροπία στην δουλειά ,στον έρωτα ,στη φιλία ένα ατέλειωτο ταξίδι σκέψεων και συναισθημάτων .Δεν δουλεύεις ,βαριέσαι ,χαζεύεις η μήπως ανακαλύπτεις τον θαμμένο καλλιτέχνη τις καθημερινότητας σχεδόν ποιητικά να ανακαλύπτει μια άλλη ζωή την πραγματική .

Θέλω να πω ότι τα βρίσκω παρά πολύ ωραία μπορώ να πω ποιητικά.
Με κατακλύζει ένα συναίσθημα χαράς βλέποντας κάποιον να έχει γράψει κάτι ωραίο μέσα από ένα δικό μου κείμενο, νομίζω όλοι χρειαζόμαστε τα ερεθίσματα για να βγάλουμε έναν άλλο εαυτό μας ,που πολλές φορές ούτε εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει μέσα μας
Περιμένω και από άλλους σχόλια για τα ποιο πάνω .
Δεν έχω όρεξη τώρα να γράψω πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα έτσι εδώ τελειώνει το σημερινό μου κείμενο.
Image Hosted by ImageShack.us
η φωτογραφία δείχνει σταγόνες βροχής να κυλούν σε κάποιο τζαμί δεν ξέρω αν ταιριάζει με τα ποιο πάνω αλλά αυτή επέλεξα να βάλω σήμερα είναι λίγο μελαγχολική μάλλον η μπορείς να πεις και δεν είναι ,δεν ξέρω όπως το δει ο καθένας.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006

Νέες φωτογραφίες !!!

Πέμπτη 16 Φεβρουάριου

Πριν λίγο είχα συνομιλία με κάποιους αναγνώστες του site και μου ζήτησαν μια φωτογραφία από την πλατειά και μια από τoν Κασιδιάρη τις οποίες παρουσιάζω ποιο κάτω είναι πριν λίγα λεπτά.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006

Σκόρπιες σκέψεις

Τετάρτη 15 Φεβρουάριου 2006

Έχουνε περάσει αρκετές μέρες από την τελευταία φορά που έχω γράψει κείμενο και έτσι ένιωθα την ανάγκη να γράψω κάτι σήμερα το θέμα όμως είναι ότι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω έτσι ή θα γράψω ότι νάνε η δεν θα γράψω τίποτα
Είμαι σε δίλημμα ………………………για τι να κάνω?
Μετά από αρκετά λεπτά σε δίλημμα αποφάσισα να γράψω ότι νάνε !!!!
Βαρέθηκα να λέω για τον καιρό ,πάντως σήμερα είναι αρκετά καλός με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες και στο διάστημα της ημέρας η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο .
Κάποιοι έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν στα αμπέλια , περισσότερο από ότι κατάλαβα γιατί βαριούνται να καθίσουν σπίτι με τέτοιες ωραίες μέρες. Τώρα που το λέω αυτό όμως μου έρχεται και το άλλο στο μυαλό ότι μπορεί να νιώθουν τύψεις άμα καθίσουν σπίτι ότι είναι τεμπέληδες ,άχρηστοι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Νομίζω είναι ένα χαρακτηριστικό τις κοινωνίας μας όποιος δεν δουλεύει να χαρακτηρίζεται κάπως διαφορετικά και συνήθως αυτό γίνετε από τους μεγαλύτερους που έχουν ζήση άλλες καταστάσεις και βασικά αυτοί είναι που το εφαρμόζουν περισσότερο αυτό .Για μένα παντός δεν είναι και κακό πράγμα να καθίσεις και να μην δουλεύεις για λίγο να αράξεις να σκεφτείς το νόημα της ζωής ,να φιλοσοφείς ,να ζωγραφίσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας με ένα μέτρο όλα αυτά γιατί και η δουλεία χρειάζεται αλλά με μέτρο και αυτή όπως όλα τα πράγματα .Τώρα πάνω σε αυτό το θέμα ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει και δεν θα έχει και άδικο νομίζω.
Περιμένω την άποψη σας αλλά δεν νομίζω να στείλει και κανένας τίποτα , πάντως εγώ τα είπα.
Σκέφτομαι τι άλλο μπορώ να γράψω … . … .
Ά τώρα που θυμήθηκα οι γυναίκες του χωριού κάτι ετοιμάζουν για την τσικνοπέμπτη περισσότερα θα γράψω όταν το ανακοινώσουν επίσημα .
Έγινε και ανασχηματισμός χτες !!!
Μια μικρή φανταστική ιστορία με δόσεις αλήθειας
Κάποτε κάποιος είχε κάτι κότες και τις είχε έξω και ξεσκέπαστες ,
πήγε λένε ένα κλιμάκιο μιας κρατικής υπηρεσίας και μόλις τις είδε έτσι του είπε πουτ δε κοτ΄ς αντερ σαμγουερ !!!!!
Αυτός δεν άκουσε και έτσι του έριξαν πρόστιμο , και ζήσανε αυτοί καλά και οι κότες καλύτερα.
Πέρα από την πλάκα κάποιος σε γειτονικό χωριό πλήρωσε 3.000 ευρω για το συγκεκριμένο παράπτωμα.
Νομίζω έφτασα στο τέλος των σημερινών σκέψεων μου , τώρα όμως πρέπει να βάλουμε και μια φωτογραφία ,
μια κότα !!!
ταιριάζει αρκετά
Image Hosted by ImageShack.us
η φράση ότι νάνε καλύπτει πλήρως το σημερινό κείμενο


- Κάτι extra που βρήκα σε μια αναζήτηση τώρα διαβάστε αυτό
το ενδιαφέρον κείμενο από την τοπική εφημερίδα,που αφορά το χωριό μας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006

Τριαντάφυλλα

Τριαντάφυλλα για όλους σήμερα !!!

Image Hosted by ImageShack.us

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2006

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος ή ………

Σήμερα είπα να αλλάξουμε λίγο εικόνες έτσι στέλνω μια φωτογραφία που μου αρέσει πάρα πολύ ,είναι τραβηγμένη στην Καστοριά πριν λίγες μέρες και μας δείχνει ένα πάρα πολύ επικίνδυνο είδος πουλιού που θα αναστατώσει με το θάνατο του όλη την Ελλάδα !!!
Κύκνος
Image Hosted by ImageShack.us

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2006

κρύα βροχή σήμερα

Έχουμε μπόλικη κρύα βροχή σήμερα και γενικά επικρατεί ησυχία στο χωριό. Μονο αυτά σήμερα

Image Hosted by ImageShack.us

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2006

Απόψεις και νέα

Βλέποντας τον αριθμό των επισκεπτών του site να αυξάνετε καθημερινά νιώθω την ανάγκη να γράφω ποιο συχνά ,βέβαια δεν είναι και το πιο εύκολο για μένα αυτό και λόγο δουλείας και ότι δεν είναι και το καλύτερο πιστεύω να είσαι σε καθημερινή βάση στο internet .Από την άλλη όμως μιας και έχω φτιάξει το site και γίνεται αυτή η επικοινωνία με τον κόσμο πρέπει να γίνετε πιο συχνά για να είναι καλύτερη έτσι θα προσπαθήσω αν όχι σε καθημερινή βάση αρκετά ποιο συχνά να γίνετε ανανέωση στο site είτε με κείμενα είτε με φωτογραφίες……………εκ της διεύθυνσης.

Ας περάσουμε στα του χωριού ,σήμερα η μέρα είναι ηλιόλουστη αλλά το κρύο είναι ποιο πολύ από χτες. Εντύπωση μου έκανε όταν στις 7 η ώρα το πρωί ,σκοτάδι ακόμη έξω , είδα ένα μηχάνημα που ρίχνει αλάτι να περνά το κεντρικό δρόμου του χωριού αρκετά περίεργο για τα δεδομένα τα δικά μας .Δεν ξέρω τι άλλο να πω για αυτό το θέμα. Ένα άλλο περίεργο γεγονός συνέβη χτες το βράδυ ενώ καθόμουν στο café του Γιάννη και κοιτούσα έξω από το παράθυρο βλέπω μια αλεπού να έχει μπει στην αυλή, και τριγυρνούσε ,μέχρι να ξεπεράσω το αρχικό σάστισμα γιατί βασικά δεν πολύ πίστευα στα μάτια μου ,βγαίνω έξω αλλά είχε ήδη εξαφανιστεί, η κακομοίρα από την πείνα και το κρύο έφτασε μέχρι μέσα στο χωριό .

Η φωτογραφία που υπάρχει ποιο είναι παρά πολύ παλιά και δεν είναι και σε καλή ποιότητα ,είναι από το 1950 και δείχνει την τότε ομάδα του χωριού. δυστυχώς δεν γινόταν να φαίνετε καλύτερα. Sorry !!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2006

Όλα καλά με τα χιόνια !!

Μια φωτογραφία από χτες γύρο στης 8 το βράδυImage Hosted by ImageShack.us και μια σήμερα το μεσημεράκι γύρο στις 1 .Image Hosted by ImageShack.us

Δεν έχει πολύ χιόνι στο χωριό ,όλοι σχεδόν οι δρόμοι είναι καθαροί απλός της πρωινές ώρες που ήταν παγωμένο δημιούργησε κάποια μικροπροβλήματα .

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2006

Η βροχή συνεχίζετε

Η βροχή συνεχίζετε ακόμη ,το μεσημέρι τελικά πήγα στο γήπεδο. Η ομάδα σήμερα σε ένα βρεγμένο αγωνιστικό χώρο αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στα πρώτα λεπτά στο τέλος κατάφερε να νικήσει με 5-2 .καλή συνέχεια. Ποιο κάτω υπάρχει μια πανοραμική φωτογραφία από των αγώνα ,οι περισσότεροι φίλαθλοι κάθονταν μέσα στα αυτοκίνητα τους λόγο της βροχής.
Image Hosted by ImageShack.us
Μετά των αγώνα πήγα στον Αι’λια και έβγαλα μια φωτογραφία το χωριό με τη βροχή και την ομίχλη την οποία την βλέπετε ποιο κάτω Image Hosted by ImageShack.us

αυτά για σήμερα και καλή εβδομάδα σε όλους

και η βροχή συνεχίζει

Κυριακή μεσημεράκι και η βροχή συνεχίζει ακατάπαυστα από χτες βράδυ .Άλλαξε ο καιρός της τελευταίες ώρες ,αυτή τη στιγμή το χωριό είναι καλυμμένο και με ομίχλη. Στις 3 η ώρα έχει ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδα μας. Πιθανός αργότερα να υπάρχουν και φωτογραφίες από εκεί .Αυτά προς το παρόν ……..

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2006

Διάφορα νέα

Πέμπτη σήμερα και φτάνει άλλη μια εβδομάδα στο τέλος της .
Σήμερα η μέρα στο χωριό ήταν ανοιξιάτικη και αυτό δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτο όσοι έχουν αμπέλια και έτσι οι περισσότεροι βρισκόταν από νωρίς στα κτήματα τους ,τέτοιες ωραίες μέρες δεν είναι για χάσιμο λέγανε .Είναι η περίοδος για κλάδεμα τώρα. Εκτός από ηλιοφάνεια έχει και ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Προχτές έγιναν τα εγκαίνια του νέου γυμναστηρίου αλλά προέκυψε ένα πρόβλημα και δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ακόμη . Οι υπεύθυνες του συλλόγου γυναικών ειδοποιήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας και έτσι πήρε παράταση η έναρξη του για μερικές μέρες ακόμη , περισσότερο διαδικαστικό είναι το θέμα .Όλη αυτή η καθυστέρηση βέβαια κάνει ποίο έντονη την αναμονή αυτών που θέλουν να γυμναστούν. Λίγη υπομονή ακόμη !!!
Τώρα τελευταία μου είπαν για ένα πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο internet και λέγετε skype και μέσα από το οποίο μπορείς να κανείς συνομιλία με μικρόφωνο με άλλους χρηστές που είναι εκείνη τη στιγμή στο internet.Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα μπορούσαμε μέσο αυτού του προγράμματος να έχουμε μια online επικοινωνία όλη οι Ζιτσιώτες που βρίσκονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο internet το πρόγραμμα σου λέει ποιος είναι εκείνη τη στιγμή μαζί με εσένα στο δίκτυο. Μπορεί να γίνει και συνδιάσκεψη να μιλάνε δηλαδή πολλά άτομα μαζί . Εγώ έχω κατεβάσει το πρόγραμμα και έχω τo ψευδώνυμο zitsa. Περιμένω τα σχόλια σας για αυτή την ιδέα !!! ΕΔΩ
θα βρείτε το πρόγραμμα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, κάνετε εγκατάσταση δίνετε ένα ψευδώνυμο και μετά είστε έτοιμοι για χρήση.
Περιμένω ……. Συνομιλητές
Κάνοντας μια αναζήτηση στο internet βρήκα την ποιο κάτω δημοσιοποίηση που αφορά την πινακοθήκη .Περισσότερα δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα ,όταν μάθω κάτι θα το δημοσιοποιήσω.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Α.Ι.
Τη δημοπράτηση τριών έργων που αφορούν ναούς και πινακοθήκη ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών. Συγκεκριμένα:
-Αντικατάσταση στέγης Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Μπαλντούμας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
-Επισκευή Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοπάνης, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
-Ολοκλήρωση εργασιών στην Πινακοθήκη Ζίτσας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Πηγή: Ήπειρος (2/2/2006)


Η προχτεσινή φωτογραφία είναι από τα Ζαγοροχώρια τα οποία επισκέφθηκα την Κυριακή. Το συγκεκριμένο γεφύρι λέγετε του Κόκορη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μονότονα γεφύρια που υπάρχουν στην περιοχή, είναι αρκετά εντυπωσιακό και χωρίς τα παγωμένα νερά φαντασθείτε τώρα που ήταν όλα παγωμένα πως ήταν ,νομίζω η φωτογραφία δεν μπορεί να αποκάλυψη πλήρως το ωραίο θέαμα πάντως είναι μια καλή προσπάθεια.



Πέρασε αρκετή ώρα από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω αυτό κείμενο κοντεύει να φτάσει Παρασκευή .