Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2006

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ A.O.Z ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ»

Με αφορμή το εορταστικό κλίμα των ημερών, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο προπονητής και αντιπροσωπεία παιχτών της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζίτσας πραγματοποίησαν επίσκεψη αγάπης την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 12 το μεσημέρι στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Τα μέλη του Α.Ο. Ζίτσας έγιναν δεκτά από τους ενοίκους και το προσωπικό της Στέγης, αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές και γεύτηκαν όλοι μαζί τα χειροποίητα γλυκά που ετοίμασαν οι ένοικοι με τη βοήθεια του προσωπικού. Μεγάλη ήταν η χαρά που εκδήλωσαν οι ένοικοι του Κέντρου όταν ο Α.Ο.Z. τους προσέφερε τα δώρα τους. Κατόπιν ενημερώθηκαν από την Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου γενικότερα για το θέμα του αυτισμού, για τη λειτουργία της Στέγης και ξεναγήθηκαν στους χώρους της.
Η Στέγη ευχαριστεί θερμότατα το Διοικητικό Συμβούλιο, τον προπονητή καθώς και τους παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζίτσας για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές και ένα νέο έτος γεμάτος επιτυχίες και άνοδο.



Εδώ δείτε μια φωτογραφία




Ζίτσα 28 Δεκεμβρίου 2006

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006

Μερικές φωτογραφίες του χωριού

Κάποιες είναι νυχτερινές -ενώ κάποιες άλλες είναι την στιγμή που βγαίνει ο ήλιος




νυχτερινή 1


νυχτερινή 2


πρωινή





Ζίτσα 27 Δεκεμβριου 2006

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006

Σήμερα ο καιρός είναι αρκετά κρύος

και στην κορυφή του Κασιδιάρη απέναντι υπάρχει και λίγο χιόνι ,δεν ξέρω αν γίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας η της νύχτας .Πάντως η προδιαγραφές υπάρχουν για να γίνει .

Πριν λίγες μέρες ο φίλος μου ο Σταύρος έκανα ανανέωση στο ηλεκτρονικό του κατάστημα αξίζει να ρίξετε μια ματιά εκεί
. Σίγουρα θα βρείτε πολύ όμορφα πράγματα όπως αυτά
εδώ
τα νέα κεριά ,τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά και είναι πολύ εύκολο να τα αποκτήσετε η να τα δωρίσετε .
Αυτές τις μέρες ταιριάζουν πολύ σαν δώρα .
Καλές γιορτές σε όλους σας



Ζίτσα 22 Δεκεμβρίου 2006

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006

Με ομίχλη ήταν σκεπασμένο

κατά το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ημέρας το χωριό . Η κίνηση στο κεντρικό
δρόμο του χωριού κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα κατά τις πρωινές ώρες .Βέβαια αν κάποιος πήγαινε προς τον Αι λια θα συναντούσε την εξής εικόνα λίγο πριν φτάσει στο μοναστήρι, εκεί το τοπίο είναι φανταστικό και χωρίς την ομίχλη όλες τις εποχές . Προχωρώντας και περνώντας την δεύτερη είσοδο της γιορτής βλέπεις το δρομάκι που σε οδηγεί προς τα πίσω ,και αυτό να παρουσιάζει ένα όμορφο θέαμα
καθώς είναι τα πάντα βρεγμένα και σκεπασμένα με ομίχλη . Κάπως έτσι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το χωριό μας σήμερα






Ζίτσα 20 Δεκεμβρίου 2006

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2006

Μετά από κάποιες μέρες

απουσίας πάλι εδώ .
Σήμερα βρέχει όλη μέρα σχεδόν
Δεν θα πω και πολλά αυτή τη στιγμή μόνο ότι προχτές την Κυριακή έγινε η παραλαβή παράδοση των καθηκόντων του παλιού και του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Ποιο κάτω έχω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο και είχε αρκετό κόσμο

1
2
3
4


Ζίτσα 19 Δεκεμβρίου 2006

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Κάποια πράγματα πρέπει να

μαθαίνονται γιατί τότε βρίσκετε λύση ποιο γρήγορα συνήθως αν και αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος αλλά και τι άλλο μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις .Έτσι ποιο κάτω έχω ένα κείμενο που έλαβα για κάτι που συμβαίνει στο χωριό και απασχολεί αρκετές οικογένειες από ότι έχω καταλάβει .




¨ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ¨



Ένα από τα έργα τα οποία αποφάσισε ο Δήμος να εκτελέσει στο 2006 (προεκλογικός χρόνος) ήταν και η επισκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζετε ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Ζίτσας. Κανείς δεν θα έφερνε αντίρρηση σε κάτι καλό για τον τόπο μας, αν η επιλογή του χρόνου για την επισκευή δεν ήταν ο μήνας Φεβρουάριος, δηλαδή στον μέσο της σχολικής χρονιάς.
Τα παιδία μεταφέρθηκαν στην μαθητική εστία Ζίτσας όπου και παρέμειναν μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς και με την επιβεβαίωση του δημάρχου ότι από το Σεπτέμβριο το κτίριο θα ήταν έτοιμο και θα παραδιδόταν για χρήση.
Μόνο που δεν σκέφτηκε κανείς απ’ολους τους υπεύθυνους ότι στο κτίριο αυτό σιτίζονται και τα παιδία του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία για όλο το διάστημα μέχρι τις 15 Ιουνίου διένυαν την απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι την εστία με τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (χιόνι, πάγο, κλπ). Για ένα διάστημα περίπου ενός μήνα ίσως και περισσότερο τα παιδία πήγαιναν μόνα τους εκτεθειμένα σε κάθε κίνδυνο που θα μπορούσε να προκύψει κατά την πορεία. μετά από εκκλήσεις των γονέων μέσω του συλλόγου τους, ο δήμαρχος δέχτηκε να πληρώσει ένα άτομο που να συνοδεύει τα παιδία προς την εστία και αντιθέτως.
Σε κάθε βέβαια έκκληση για βοήθεια η απάντηση του δημάρχου ήταν πως όλα τα κάνει για το καλό του τόπου και πληρώνει 20 ευρώ για κάθε παιδί για την σίτιση του στην Eστία.
Έτσι λοιπόν τελείωσε η σχολική χρόνια υποσχόμενος ο Δήμαρχος κ.Σιαπατόρης ότι το κτίριο θα ήταν έτοιμο το Σεπτέμβριο κι έφτασε ο Σεπτέμβριος και το κτίριο όχι μόνο δεν ήταν έτοιμο αλλά έδωσε και παράταση προθεσμίας στον εργολάβο.
Η φετινή μετεγκατάσταση του παιδικό σταθμού και του νηπιαγωγείου ήταν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης πάνω από το δημοτικό σχολείο . μια αίθουσα που μύριζε μουχλα,χωρις κουζίνα που δεν είχε καν τις κατάλληλες προδιαγραφές για μικρά παιδία. Κι άρχισαν πάλι τα παράπονα των γονέων αλλά κάθε φορά η ίδια απάντηση ότι σε λίγο θα παραδινόταν και απορία τους γιατί δεν [παρέμεναν στην Μαθητική εστία έως ότου ολοκληρωθεί το κτίριο;
Το κυριότερο και το ποιο τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η σιτίσει τον παιδιών είναι ή τυρόπιτα ή σάντουιτς ή πίτσα για μεσημεριανό και τα είδη κουζίνας πλένονται στην τουαλέτα της αίθουσα. Αλήθεια θα την ενέκρινε η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ιωαννίνων την αίθουσα αυτή;
Έφτασε Δεκέμβριος και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.
Αναρωτιέμαι θα δεχόταν την ίδια κατάσταση οι αρμόδιοι του Δήμου αν επρόκειτο για τα παιδία τους;



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ ΠΑΠΑΥΓΕΡΗ




Ζιτσα 14 Δεκεμβρίου 2006

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2006

Μετά από ένα διήμερο

με τη βροχή να μην σταματά σχεδόν καθόλου ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του στο χωριό μας σήμερα .Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καθαρή και αυτό είναι ιδανικό για ωραίες φωτογραφίες .Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία και έβγαλα την ποιο κάτω φωτογραφία
του χωριού .


Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις αγνώστους και να έρχονται να σε χαιρετάν και να σου λένε πάρα πολύ καλή η δουλεία σου στο blog σου ,και ότι διαβάζουν συχνά τα κείμενα σου .
Μου συνέβη σήμερα και πραγματικά ένιωσα παράξενα .
Βέβαια η χρονική στιγμή που έγινε το ποιο πάνω γεγονός δεν βοηθούσε ώστε να μπορέσω να ρωτήσω περισσότερα πράγματα τον αναγνώστη του blog μου ώστε να με βοηθήσει να καταλάβω καλύτερα τι είναι για αυτόν τα νέα της Ζίτσας. Και μέσα από αυτό να δώσω περισσότερα πράγματα αν μπορώ.

Όση ώρα γράφω την δεύτερη παράγραφο του σημερινού άρθρου ανεβάζω ένα βίντεο με μια άποψη της Ζίτσας
Βασικά δεν είχα σκοπό να τη γράψω αλλά επειδή ο χρόνος που χρειάζεται να ανέβει ο βίντεο είναι μεγάλος έτσι τον αξιοποίησα γράφοντας.
Αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμένα το γράψιμο τελικά γιατί μέσα από αυτό βγαίνουν πράγματα προς τα έξω που αλλιώς να χανόταν , ίσως τα αναμασούσα μέσα στο μυαλό μου ώσπου να τα ξεχνούσα .Τώρα όμως είναι αποτυπωμένα εδώ και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας .Είναι ωραίο να μοιράζεσαι σκέψεις - απόψεις .
Το βίντεο επιτέλους ανέβηκε γιατί αν αργούσε και άλλο θα συνέχιζα να γράφω και ίσως ξεπερνούσα το όριο που αυτά που θα έγραφα θα ήταν ανούσια.

το βίντεο









Ζίτσα 12 Δεκεμβρίου 2006

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006

Τις τελευταίες μέρες

ο διαθέσιμος χρόνος που ξοδεύω στο internet είναι πολύ λίγος και έτσι το blog έχει μια έλλειψη ροής στην ενημέρωση του , να μην ανησυχείτε όλα στο χωριό μας είναι σε γενικές γραμμές καλά .
Μερικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις σχετικές λίγο πολύ με τη Ζίτσα που μου έστειλαν κάποιοι φίλοι .Διαβάζοντας τες θα περάσετε λίγο το χρόνος σας .


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ( στην αρχή )

Αμπελοοινική Εγνατία ΣΕΛΙΔΑ 16


Zitsa Tourist Information

στη τελευταία όλοι μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για τη Ζίτσα ώστε να γίνει ακόμη ένα μέρος όπου όποιος ψάχνει να βρει κάτι για το χωριό ,να το βρίσκει ακόμη και στα αγγλικά ,το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και μου έδωσε τροφή για νέες ιδέες .




Ζίτσα 10 Δεκεμβρίου 2006

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006

' ' ' ' ' '

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006

Τα τελευταία νέα από

το χωριό έχουν ως εξής
Σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με λίγο συννεφιά και έριξε και μια μικρή ψιχάλα όμως ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει φτιάξει και τώρα έξω έχει ηλιοφάνεια .αλλά το κρύο κρύο η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα όχι τίποτα ιδιαίτερο τα αναμενόμενα της εποχής .
Άλλο θέμα που μου ήρθε στο μυαλό τώρα έχει να κάνει με τα στρατιωτάκια στην πλατεία εθνικής αντίστασης τα οποία εδώ και μερικές μέρες έχουν ξανά τοποθετηθεί στη θέση τους .Την Κυριακή καθώς περνούσα από την πλατεία είδα κλιμάκιο συνδημοτών μας από το δημοτικό διαμέρισμα της Πρωτόποππας να είναι με πανιά στα χέρια και να γυαλίζουν τα στρατιωτάκια –είχαν ταλαιπωρηθεί και αυτά με τις βόλτες που έκαναν το τελευταίο διάστημα !!!
Η ομάδα νίκησε πάλι την Κυριακή και εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση τις βαθμολογίας .
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω αυτή τη στιγμή το χωριό μας.



Ζιτσα 5 Δεκεμβρίου 2006

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2006

Ειρηνοδικείο

Το ειρηνοδικείο
του χωριού αν και φαίνεται παλιό και εκτός λειτουργίας ,λειτουργεί κανονικά .Το κτίριο είναι πάρα πολύ όμορφο , έχει ένα δικό του στυλ .


Ζίτσα 3 Δεκεμβρίου 2006

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

Σύλλογος γυναικών Ζίτσας

ένα από τα ποιο ζωντανά κομμάτια του χωριού αυτή τη στιγμή, Η συνεισφορά τους στο χωριό μέχρι τώρα πολύτιμη και συνεχίζουν υπάρχουν σχέδια και για αλλά πράγματα και πιστεύω θα τα υλοποιήσουν στο μέλλον με τη βοήθεια όλων μας όποτε την χρειάζονται .Ποιο κάτω έχω ένα δικό τους κείμενο που αναφέρονται στο τελευταίο τους κατόρθωμα που μου δώσανε να δημοσιεύσω με μερικές φωτογραφίες


ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ




Ένας από τους στόχους του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας επιτέλους πραγματοποιήθηκε.
Το Γυμναστήριο που από χρόνια ήταν επιθυμία δικιά μας αλλά και που βρήκε υποστηρικτές καθόλη τη διάρκεια της υλοποίησής του, ξεκίνησε τη λειτουργία του τo Σεπτέμβριο του 2006. Στην αρχή διστακτικά αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες οι εγγραφές των μελών του ξεπέρασαν τα τριάντα άτομα και το ποιο ωραίο είναι ότι αθλούνται όχι μόνο νέοι και νέες αλλά βλέπεις ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι συμμετέχουν κι αυτοί με την παρουσία τους.
Ο χώρος λοιπόν του γυμναστήριου στεγάζεται σε μια αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ζίτσας και έχει διαμορφωθεί από τις Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών κατάλληλα έτσι ώστε τα άτομα που αθλούνται να αισθάνονται όμορφα και ευχάριστα.
Το υπάρχων πρόβλημα του Γυμναστήριου είναι ότι δεν υπάρχουν αποδυτήρια αλλά στο άμεσο μέλλον ελπίζουμε να λυθεί. Με παρουσία Γυμναστή ο οποίος καθορίζει το πρόγραμμα του κάθε ατόμου χωριστά είναι ανοικτό τρεις φορές την εβδομάδα για όσους επιθυμούν να αθλούνται και είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο οι Ζιτσιώτες αλλά και άτομα από τα υπόλοιπα χωριά του δήμου μας.
Καταβάλετε μια μικρή μηνιαία συνδρομή για την κάλυψη των εξόδων και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού από {γιατρό ή καρδιολόγο}.
Ευχόμαστε η όλη αυτή προσπάθεια να αγκαλιαστεί και να συνεχιστή από όλους και κυρίως να καταλάβουμε επιτέλους ότι το ότι γίνεται και προσφέρεται για το ευρύ κοινωνικό σύνολο του δήμου μας, να το προστατεύουμε, να προσπαθούμε να το διατηρούμαι και όχι να το καπελώνουμε όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.


Κλεοπάτρα Δ. Κοντονίκα.



γυμναστήριο 1 φωτογραφία

γυμναστήριο 2 φωτογραφία

γυμναστήριο 3 φωτογραφία



Ζιτσα 1 Δεκεμβρίου 2006