Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2007

Κυριακή σήμερα και

η μέρα ήταν πολύ όμορφη -ο ήλιος έλαμπε αλλά είχε πάρα πολύ κρύο.
Βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού μου σήμερα είδα το κεντρικό δρόμο κάπως έτσι
. Κάνοντας κάποιες βόλτες είδα τα βουνά τριγύρω από το χωριό που αποκτήσαν επιτέλους χειμωνιάτικη εικόνα
.Εκτός από όλα αυτά έβγαλα και αυτή
την ατμοσφαιρική φωτογραφία σήμερα.




Ζιτσα 28 Ιανουαρίου 2007

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007

Τον τελευταίο καιρό

είμαι πολύ πιεσμένος .Βλέπετε κάποιες δουλείες φτάνουν σιγά σιγά προς το τέλος τους και πρέπει να δίνω πολύ από τον εαυτό μου σε αυτές έτσι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για το blog ,βασικά δεν υπάρχει δημιουργικός χρόνος μπαίνω λίγο στο internet αλλά δεν υπάρχει διάθεση να γράψω κάτι .

Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι για το χωριό για να γράψω αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό εκτός από το να αναφερθώ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο χωριό τις τελευταίες μέρες .Είχαμε λίγο βροχή –λίγο αέρα τις προηγούμενες μέρες - σήμερα είχε συννεφιά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και έριξε και λίγο βροχή .

Αυτά δεν έχω κάτι άλλο να αναφέρω προς το παρόν



Ζιτσα 26 Ιανουαρίου 2007

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

Καλλιτεχνικές ανησυχίες

μερικές φορές φτιάχνω εικόνες με φωτογραφίες μου όπως έκανα και με αυτή εδω

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

Στη Ζίτσα όλα είναι καλά

Αυτές τις μέρες φτιάχνετε ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό από το χιλιόμετρο μέχρι το κέντρο του χωριού και πραγματικά γίνετε πάρα πολύ καλός ,κάνουν διάνοιξη από την πάνω πλευρά που είναι ο λόφος και έτσι έχει αποκτήσει πολύ πλάτος ο δρόμος στο σύνολο του .Άκουσα ότι θα γίνει και πεζόδρομος από την άλλη άκρη του δρόμου ,αν γίνει και αυτό η γενική εικόνα θα είναι πάρα πολύ ωραία και εκτός από την αισθητική πλευρά ο δρόμος θα είναι πιο άνετος
Σε μια χτεσινή βόλτα στο Αι’λια οι πιο κάτω εικόνες 1 - 2
που αντίκρισα από το κτίριο που είναι στο χώρο της γιορτής με λυπήσανε αρκετά και με βαλαν σε σκέψεις για το που μπορεί να φτάσει η ανοχή σε κάποιους .Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει .
Το θέμα τις καλοκαιρίας που επικρατεί τώρα τελευταία σηκώνει πολύ συζήτηση αλλά δεν έχω διάθεση να ανοίξω τέτοια κουβέντα το μόνο που θα πω είναι ότι χτες είδα ανθισμένη αμυγδαλιά
( φωτογραφία από αρχείο ) !!!
Η ομάδα ξανανίκησε χτες και παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.



Ζίτσα 16 Ιανουαρίου 2007

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2007

Πριν λίγο

στην κεντρική πλατεία τα παγκάκια






Ζίτσα 12 Ιανουαρίου 2007

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2007

Κάνοντας βόλτες στους δρόμους

του χωριού πολλές φορές βλέπω κάτι εικόνες που αποτυπώνονται κατευθείαν στο μυαλό μου όμως μερικές φορές χρειάζεται και να τις φωτογραφίσω για να τις παρατηρώ καλύτερα .Όπως έκανα και με αυτή εδώ



Ζιτσα 9 Ιανουαρίου 2007

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2007

Σήμερα Κυριακή ,και στο χωριό

τα πράγματα ήταν ήσυχα ,
Από την αρχή της χρονιάς έχει αναλάβει και πρακτικά εκτός από τυπικά η νέα δημοτική αρχή και περιμένουμε να δούμε πως θα ξεκινήσει το έργο της .
Η τοπική ομάδα νίκησε το πρωί εκτός έδρας με 6-0 την ομάδα της περιβλέπτου που είναι ουραγός στη βαθμολογία . Πριν μερικές μέρες είδα αυτό
στο μπαλκόνι μου
Μέρες με ηλιοφάνεια έχουμε τώρα τελευταία και μάλλον θα συνεχιστούν από ότι άκουσα .Τώρα από αύριο θα μπει πάλι το χωριό σε ένα ρυθμό ,τα σχολεία θα ξεκινήσουν πάλι και θα αρχίσει η καθημερινότητα μας ,δεν ξέρω αν μοιάζει με την καθημερινότητα στην πόλη αλλά είναι καθημερινότητα και αυτή.
Καλή εβδομάδα σε όλους σας

Με μια ανάσα τα είπα όλα !!!!


Ζίτσα 7 Ιανουαρίου 2006

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2007

Έχω βγάλει αρκετές φορές φωτογραφίες

το βράδυ και μου άρεσαν αρκετά αλλά με αυτές που έβγαλα χτες το βράδυ έχω μείνει και εγώ έκπληκτος - είναι φανταστικές -μαγικές !!!!

1

2




Ζίτσα 4 Ιανουαρίου 2007

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2007

Μέσα από τo μυαλό μου

Έχω μια μυστήρια διάθεση –δεν μπορώ να την περιγράψω ακριβώς τι είναι –αλλά νομίζω είναι πολλά συναισθήματα ανάμεικτα ,είναι πόνος – θλίψη – είναι ελπίδα .Έχω και νεύρα ,γιατί δεν μπορώ να μπω στο internet .τώρα τελευταία αρχίζω να χάνω χρόνο με την αργή σύνδεση .Έξω το τοπίο είναι απερίγραπτο μια βαριά ατμόσφαιρα έχει τυλίξει από το πρωί το χωριό και σε συνδυασμό με τι σιγανή βροχή και την ομίχλη θυμίζουν κάτι μαγικό .Μερικές φορές τώρα τελευταία με πιάνει μια ανυπομονησία για το ποτέ θα είναι έτοιμο το νέο μαγαζί .Νομίζω όμως πάνω από όλα τα συναισθήματα υπερτερεί η ελπίδα για το μέλλον .Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ αισιόδοξος αλλά πάντως αισιόδοξος μπορώ να πω ότι είμαι .
Έξω έχει νυχτώσει ποιο πολύ τώρα .
Αλλά εγώ συνεχίζω να μην μπορώ να τελειώσω κάποια πράγματα που θέλω ,βασικά ήθελα να βγάλω και μια φωτογραφία έξω αλλά οι μπαταρίες της φωτογραφικής δεν θέλανε , αν και ήταν φορτισμένες ή μάλλον έτσι νόμιζα εγώ .
Είχα αμφιβολίας για το αν η μέρα σήμερα είναι καλή , τώρα επιβεβαιώθηκα ότι δεν είναι η μέρα μου.
Έτσι δεν θα ασχοληθώ αλλά με πράγματα που θέλω να κάνω θα τα αφήσω για μια άλλη στιγμή που θα είναι η μέρα τους .
Θα κάνω κάτι ποιο απλό -θα κλείσω τα φώτα θα ανοίξω τα παράθυρα και θα βάλω μουσική .
Όταν ξεκίνησα να γράφω το ποιο πάνω κείμενο ήμουν σίγουρος ότι δεν θα το δημοσίευα ,παράλληλα με το γράψιμο όμως ερχόταν στο μυαλό μου και η ιδέα να το ανεβάσω στο blog ,να το αποτυπώσω και ποιο πέρα από ένα χαρτί να πάει και σε αλλά μυαλά η σκέψη που γεννήθηκε πριν λίγο στο δικό μου μυαλό .
Αυτό το τελευταίο με ενθουσίασε πρόσθεσε και άλλο συναίσθημα μέσα μου.
Γνωρίζοντας τώρα ότι η μέρα δεν είναι και η καλύτερη αποφάσισα να το δημοσιεύσω .
Το θεωρώ αρκετά προσωπικό –
Παλιότερα με φόβιζε η ιδέα ότι θα ξέρει και κάποιος άλλος τι σκέφτομαι αυτή τη στιγμή , θεωρούσα τον εαυτό μου ποιο ευάλωτο τώρα όμως δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται χαζό να σκέφτομαι κάτι τέτοιο.

Έτσι τώρα ξέρετε τι είχα πριν λίγο στο μυαλό μου .

Δεν μπόρεσα να βγάλω μια φωτογραφία έξω αυτή τη στιγμή αλλά βρήκα αυτή στο αρχείο μου



Ζίτσα 2 Ιανουαρίου 2007

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2007

Καλή χρόνια σε όλους σας !!!

Είναι νωρίς το πρωί της πρώτης μέρας του χρόνου και μόλις γύρισα από την πρωινή βόλτα στο χωριό .
Λίγοι κυκλοφορούν έξω τέτοια ώρα ,κάποιοι συγχωριανοί που πηγαίνουν εκκλησία κάποιοι άλλοι πήγαιναν για τον πρωινό καφέ .
Οι καλημέρες και οι ευχές για καλή χρόνια ήταν οι κουβέντες που αντάλλαξα με όλους στην πρωινή βόλτα .
Είναι ωραίο πράγμα να κυκλοφορείς νωρίς το πρωί στο χωριό ( και όχι μόνο νωρίς το πρωί ) .
Ακόμα οι περισσότεροι κοιμούνται .
Έψαξα να βρω τον Αι Βασίλη μάταια όμως ,έχω χρόνια να των δω ,μάλλον θα πέρασε χτες το βράδυ και έφυγε ,δεν πειράζει του χρόνου.
Μπορεί να τον τρόμαξαν οι πυροβολισμοί και οι κροτίδες με τις οποίες γιόρτασαν κάποιοι συγχωριανοί την είσοδο της νέας χρόνιας .
Δεν γράφω κάτι άλλο προς το παρών