Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Σιγά σιγά τελειώνει και το καλοκαίρι . . . .

Πολύς κόσμος έχει φύγει και όσοι δεν έχουν φύγει μέσα στις επόμενες μέρες θα φύγουν από την επόμενη εβδομάδα το χωριό θα μπει πάλι σε ποιο ήσυχους ρυθμούς.
Ο τρύγος έκανε την εμφάνιση του . . . και φέτος η χρόνια δεν φαίνεται και άσχημη - μόνο κάποια αμπέλια είναι λίγο καμένα από την παρατεταμένη ξηρασία ,η οποία συνεχίζεται αν και τις τελευταίες μέρες έχει βρέξει στα Γιάννενα εδώ ακόμη τίποτα.
Σήμερα μπορεί να γίνει κάτι βλέπω έξω τώρα να έχουν μαζευτεί αρκετά σύννεφα . . . .

Free Image Hosting at www.ImageShack.us<

Σήμερα είναι το 400 άρθρο και συνεχίζουμε

Βασικά όταν ξεκίνησε αυτή εδώ η ιστορία με το blog ούτε εγώ ήξερα που θα φτάσει και τώρα δεν ξέρω που θα φτάσει το σίγουρο είναι πάντως ότι τα έχει 400 και θα συνεχιστεί . . . .


* δείτε εδώ μια πάρα πολύ διαφορετική άποψη του χωρίου μας




Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008








Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Βίντεο . . . .

Μια άποψη της Ζίτσας από ψηλά. . . .





20 Αυγούστου 2008

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Νέα και εκδηλώσεις από το χωρίο

Η χτεσινή εκδήλωση δεν έγινε, μας μάτιασαν μάλλον !!!
Δείτε ποιο κάτω μερικές ακόμη εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τις επόμενες μέρες .

- 12/8 θεατρική παράσταση στο Δ.Δ. Λίθινου,
- 13 /8 θεατρική παράσταση στο Δ.Δ. Ζίτσας, ( Η Αντιγόνη του Brecht )
- 14 ως 16 /8 πανηγύρι στο Λίθινο
- 14 ως 16 /8 πανηγύρι στην Καρίτσα.
- 18 /8 θα δοθεί θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στην Καρίτσα
- 23 /8 ώρα 11 π.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κοσμά του Αιτωλού στο Δ.Δ. Ζίτσας.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Σήμερα στη Ζίτσα




H ετήσια εκδήλωση Λόγου «Βυρώνεια 2008» πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου ώρα 7 το απόγευμα στη Ζίτσα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν:
Ο φιλόλογος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Κοσμάς με θέμα: «Ο Αλεξάντερ Φον Βάρσμπεργκ στη Ζίτσα. Ρομαντική περιήγηση με έντονο Βυρωνικό άρωμα». Ο συγγραφέας – δημοσιολόγος κ. Αλέξανδρος Φαρμάκης με θέμα: «Περιηγητές και Ελληνικός Πολιτισμός».
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου με θέμα: «Από την ελευθερία του Μπάϋρον στην ανεξαρτησία του Σολωμού και του Κάλβου».
Ο ποιητής, Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων -τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.»- κ. Νίκος Τέντας με θέμα: «Ζιτσαία Βυρώνεια Λέσχη: Πρόταση με μέλλον».
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Ζίτσας και την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

(από Πρωινό Λόγο)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Γιορτή Κρασιού 2008

Μερικά νέα από τη γιορτή κρασιού που έγινε χτες και προχτές .λοιπόν κατά την προχτεσινή μέρα η γιορτή δεν είχε πολύ κόσμο,κοπήκανε γύρο στα 700 εισιτήρια και γενικά δεν ήταν και ότι καλύτερο. Κατά τη χτεσινή μέρα είχε κατά πολύ περισσότερο κόσμο γύρο στα 1500 εισιτήρια,και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία .

-Αυτά ήταν μερικά νέα από τη γιορτή .

-Σήμερα θα δούμε τη θα γίνει , το μεσημεράκι έβρεξα λιγάκι όχι βέβαια κάτι ιδιαίτερο και δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα το βράδυ.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Σήμερα αναρτήθηκε πινάκας με τις προσωρινές ώρες λειτουργίας της πινακοθήκης
  • Δεύτερα ως Παρασκευή 11:00-13:00 και 19:00 -21:00
  • Σάββατο 19:00 έως 21:00
  • Κυριακή 11:00-13:00 και 19:00 -21:00

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Να που σήμερα βρήκα

λίγο χρόνο να γράψω κάτι στο blog μου. Στο χωριό όλα είναι καλά έχει έρθει αρκετός κόσμος .Κάθε μέρα όλο και κάποιο πολιτιστικό γεγονός μπορείς να παρακολουθήσεις στην γύρο περιοχή .Το σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο από αυτά .Πέρα από το festival που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία , μπορώ να πω και ποιο κάτω παρουσιάζω ένα βίντεο που είναι λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ,αυτό μόνο πρόλαβα να τραβήξω  .Ένα άλλο γεγονός που έγινε το σαββατοκύριακο και προσέλκυσε ξένο κόσμο ήταν και ένας αγώνας 4χ4 που έγινε λίγο ποιο έξω από το χωριό. Επίσης έγινε όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο τώρα το διήμερο περιπέτειας στον ποτάμι –με rafting και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις .

Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία νέα και να μην ξεχνάμε το επόμενο σαββατοκύριακο έχουμε τη Γιορτή κρασιού.




το