Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

o Φούρνος του Χωριού !!!!

πρώτα έχουμε αυτό το ωραίο ζυμάρι
που μας δίνει αυτά τα υπέροχα ψωμιά !!!

Μόνο στο Φούρνο του Χωρίου . . . .

thanks to Martine for great photos
!!!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

""""""" βροχή """"""""

εδώ και πολύ ώρα βρέχει συνεχώς , νερά παντού . . .

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Συνταγή . . .

Στο πνεύμα των ημερών, σας έχουμε μια σπιτική συνταγή που οι νοικοκυρές συνήθιζαν να κάνουν την τελευταία Κυριακή των Απόκρεων, για να αποχαιρετίσουν, θα λέγαμε με μια γαστρονομική απόλαυση την περίοδο της κρεατοφαγίας .

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς στο χωριό μας, τη Ζίτσα ακόμη και σήμερα, θα βρείτε να τρώνε την κοτόπιτα σε πολλά σπίτια την ημέρα αυτή.

Σε περίπτωση που θέλετε να την δοκιμάσετε και εσείς, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να την κάνετε σύμφωνα με την συνταγή που μας δίνει η κυρία Βασιλική. Ή πάλι αν θέλετε, μπορείτε να έρθετε και να την κάνουμε εμείς για σας, στο εστιατόριο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, στην Ζίτσα.

ΣΥΝΤΑΓΗ για ΖΙΤΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

Για τη γέμιση:

1 κοτόπουλο μέτριο

6 – 7 κρεμμύδια

3 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)

1 κούπα λάδι

1 ½ κούπα ρύζι

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη ζύμη:

½ κούπα αλεύρι

Λάδι

Νερό

Οδηγίες για τη ζύμη:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νερό, τόσο ώστε ανακατεύοντας να γίνει ένα ομοιογενές υλικό που μπορούμε να το πλάσουμε στα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί η ζύμη.

Οδηγίες για τη γέμιση:

Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει νερό και τα κρεμμύδια ολόκληρα για περίπου μισή ώρα. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο μεταξύ την κατσαρόλα με τον ζωμό πάλι στην φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, αφήνοντάς το να βράσει για 1 – 2 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Αμέσως μετά τις ρίχνουμε και αυτές στην ζεστή κατσαρόλα με το ζωμό. Αφού έχει κρυώσει και το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε, απομακρύνοντας προσεκτικά τα κόκκαλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο υλικό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Πάιρνουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε τα τέσσερα φύλλα που έχουμε, ήδη ανοίξει και ρίχνουμε όλο το υλικό μας. Τέλος, σκεπάζουμε από πάνω την πίτα μας με το τελευταίο φύλλο που μας έχει μείνει και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς.



Σας περιμένουμε!!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

διάβασα . . .

διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο που έχει σχέση με τη Ζίτσα .