Τρίτη 19 Απριλίου 2005

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

χορος Posted by Hello

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Αδελφότητας κ. Παπαπάνου Αθανασίου και στη συνέχεια το χορευτικό της Αδελφότητας χόρεψε ηπειρώτικους χορούς. Φέτος το χορευτικό μας αποτελούνταν από τα κορίτσια: Αθανασίου Ρούλα , Αγόρου Βάσω, Αγόρος Σωτήρης , Αγόρου Βιβή, Τσέλιου Ι. Ελένη, Τσέλιου Ξανθίππη, Τσέλιου Π. Ελένη, Ιάσονα Τσέλιο , Κοντονίκα Λίτσα και η φίλη της Ναταλί . Τα κορίτσια αν και είχαν μπροστά τους μόνο λίγες μέρες κατάφεραν να συντονιστούν και να παρουσιάσουν ένα ωραίο σύνολο. Για τη συγκέντρωση και τις πρόβες των κοριτσιών φρόντισε η Ρούλα Αθανασίου και η Λίτσα Κοντονίκα .
Ακολούθησε η λαχειοφόρος αγορά με πολλά και μεγάλης αξίας δώρα , προσφορά της Αδελφότητας καθώς και μελών και φίλων της . Συγκεκριμένα η κα Παπαπέτρου Κατίνα πρόσφερε στην Αδελφότητα το ποσό των 200 € για αγορά δώρων, ο συμπατριώτης μας ζωγράφος Κώστας Μαλάμος μια Μεταξοτυπία, η κα Κατακάλου- Σταματιάδη προϊόντα UNILEVER , κος Πάντος Λέανδρος 20 γλάστρες με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου-3 ψαλίδια κλαδέματος- 1 πριόνι- 1 πένσα εμβολιασμού φυτών , ένας φίλος της Ζίτσας μια γούνα παλτό, Η Αδελφότητα μέσα από τη στήλη αυτή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παραπάνω συγχωριανούς και φίλους της Ζίτσας που πρόσφεραν ( και δεν είναι η πρώτη φορά) τα τόσο αξιόλογα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά που διενεργήσαμε.
Η συμμετοχή των χωριανών μας στην εκδήλωση συγκρινόμενη με προηγούμενες χρονιές μπορούμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητική, πράγμα που μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τις όποιες προσπάθειες χρειάζονται για την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία των μελών της Αδελφότητάς μας. Φέτος στο χορό είδαμε με έκπληξη και πολλά μικρά παιδιά που ήρθαν . Αυτό είναι καλό γιατί έτσι από μικρά θα συνηθίσουν να παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του χωριού μας.
Θα ήθελα να σταθώ λίγο στο χορευτικό και να προτείνω στα νέα παιδιά του χωριού μας να φροντίσουν να κρατήσουν μια επαφή με το χορευτικό κι αν είναι εφικτό ας ανταμώνουν μια- δυο φορές το μήνα στα γραφεία της Αδελφότητας για να έχουν καλύτερο συντονισμό και όταν υπάρχουν εκδηλώσεις να παίρνουν μέρος αντιπροσωπεύοντας την Αδελφότητά μας . Είναι ευκαιρία η Αδελφότητα Ζιτσαίων να βγει από την αφάνεια και πρωτοστατήσει , εξάλλου η Ζίτσα έχει παράδοση στα πολιτιστικά. Κάλλιστα με ένα οργανωμένο και πολυπληθές χορευτικό , θα μπορούσαμε να λάβουμε μέρος σε εκδηλώσεις που οργανώνουν διάφοροι φορείς (Ομοσπονδίες, Πανηπειρωτική) αλλά και το καλοκαίρι στο χωριό (γιορτή κρασιού, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ). Πάντως η μαγιά υπάρχει περιμένουμε κι άλλα παιδιά συγχωριανών μας να πυκνώσουν τις τάξεις του χορευτικού.

Όσοι είχαν τη τύχη να έρθουν στο χορό μας, απόλαυσαν το πλούσιο μενού του ξενοδοχείου, αλλά περισσότερο το κλαρίνο του Σταύρου του Καψάλη και το τραγούδι του Γιάννη Καψάλη.
Ο οικονομικός απολογισμός του είναι:
Έσοδα από πώληση προσκλήσεων και λαχείων 3829 €
Έξοδα (ταβέρνα- κρασιά-ταχυδρομικά-δώρα κλπ) 3155 €
Υπόλοιπο : 674 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: