Τρίτη 10 Μαΐου 2005

Καλαμάς και Θεογέφυρο

(από τον Πρωινό Λόγο)
Ο Καλαμάς, εκτιμούν οι ερευνητές, κινδυνεύει από τη ρύπανση σε όλο το μήκος του, εξαιτίας των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στις όχθες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ποτάμι καταλήγουν το υπόλοιπο εκροής του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων, απόβλητα σφαγείων, αλλά και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Βέβαια ο Καλαμάς, λειτουργεί ως αποδέκτης για τα απόβλητα όλων των οικισμών από όπου διέρχεται, ενώ σε πολλά σημεία οι όχθες του έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους. Οι διαμαρτυρίες των Παρακαλάμιων Δήμων ήταν πολλές, όμως και οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και να περιορίσουν την μόλυνση, που προέρχεται από τους ίδιους τους οικισμούς.

Ασφαλτοστρωση
Ξεκίνησε χτες Δευτερα η ασφαλτοστρωση του δρομου για το Θεογεφυρο και το
Λιθινο.Σε μερικές μέρες θα ειναι ετοιμο όλο το έργο πιστεύω.
Αυτο ειναι καλο γιατι τωρα που φτιαχνει ο καιρος θα ειναι ευκολη η προσβαση σε αυτο το ωραιο σημειο της περιοχης οχι μονο για εμας αλλα και για πολλους τουριστες που μεχρι τωρα σκέφτονταν το χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής.

Πριν μερικές μέρες που πήγα στο Θεογέφυρο ειδα οτι ένα μικρό κομμάτι
του μονοπατιού που
κατεβαίνει κάτω έχει χαλάσει ,βασικά έχει ξεκολλήσει ένα κομμάτι βράχου ή χώματος από την πάνω πλευρά και έχει κατέβει μέχρι το ποτάμι.Αυτό δεν σε εμποδίζει να κατεβεις προς τα κατω, μόνο που το κάνει πιό δύσκολο.
Θα φτιαχτεί άραγε ποτέ ??  border='0'



(από τον Πρωινό Λόγο)
Εγκρίσεις μελετών από τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Στην έγκριση μελετών για οδικά έργα στο Νομό Ιωαννίνων, προέβη η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση. Οι μελέτες αφορούν τα εξής έργα:
2. Ανακατασκευή βελτίωση 14ης επ. οδού από Δ. Δ. Ζίτσας έως παλαιά Ε. Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: