Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2005

Για τα κρασία

Kειμενο μου βρηκε ενας φιλος και αφορα τα κρασια

Μέτρα για την προώθηση του ελληνικού κρασιού

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2005 18:03

Δέσμη μέτρων για την αμπελοκαλλιέργεια και την προώθηση του ελληνικού κρασιού διεθνώς λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας για τις προοπτικές της Αμπελουργίας στην Καβάλα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, στη Νέα Πέραμο.

Με τα μέτρα δίνεται έμφαση στην παραγωγή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων, και ιδιαίτερα στις εξαγωγές, στην προβολή και σήμανση των αγροτικών προϊόντων και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για να ενισχυθούν περαιτέρω τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού κρασιού στο διεθνές περιβάλλον.

Η ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, για την περαιτέρω ανάπτυξή του κλάδου.

Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την ίδρυση περιφερειακών διεπαγγελματικών οργανώσεων, που θα αφορούν σε προϊόντα με δυναμική στην αγορά, όπως το σταφύλι.

Προωθείται η αναγνώριση των τοπικών οίνων, αναμένεται η τροποποίηση της απόφασης για την ταξινόμηση των ποικιλιών αμπέλου και έχει δρομολογηθεί λύση στο θέμα των ποικιλιών διπλής χρήσης.

Ενισχύονται οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού οινοποιητικών μονάδων, η ίδρυση οινοποιείων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση εισαγόμενων προϊόντων, από κοινού με άλλους συναρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται ότι εγκρίθηκε συμπληρωματική ενίσχυση 10,2 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς που θα κάνουν χρήση της διαδικασίας της απόσταξης κρίσης, παράλληλα με την έγκριση από την Ε.Ε. (κανονισμός 887/05) για απόσταξη κρίσης 340.000 εκατόλιτρων επιτραπέζιων οίνων με κοινοτική ενίσχυση 1,914 ευρώ ανά αλκοολικό βαθμό και εκατόλιτρο και 40.000 εκατόλιτρων οίνων ποιότητας (οίνοι ΟΠΑΠ) με Κοινοτική ενίσχυση 2,3 ευρώ ανά αλκοολικό βαθμό και εκατόλιτρο.




-
υπαρχει ενα προβλημα με το αρχειο δεξια που λεει για την ιστορια της Ζιτσας θα φτιαχτει ομως συντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια: