Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

« Μόνιμοι κάτοικοι παραμεθορίων…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! »

Κάποιος συγχωριανός μας θέλει να καταθέσει την άποψη του για ένα θέμα που τον απασχολεί διαβάστε λοιπόν :

Στον δήμο μας όπως και σε πολλούς άλλους φαντάζομαι τα πολιτικά παιχνίδια και οι αλχημείες θερμοκέφαλων οδηγούν πολλούς από μας στα όρια της τρέλας !!!Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο θα μπορούσα σήμερα να διηγηθώ την δική μου ιστορία , πώς να ξεκινήσω και που να τελειώσω..

……5 χρόνια σπουδών στη Σάμο …..2 χρόνια σκληρής δουλειάς στην Αθήνα και τα υπόλοιπα 18 ένα κουβάρι τυλιγμένο γύρω από τον μικρόκοσμο του χωριού μας…

Η δημοσίευση της προκύρηξης θέσης διοικητικού-οικονομολόγου ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψω στον τόπο μου, κάτι που πολλές φορές προσπάθησα να κάνω τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα..

Έχοντας λοιπόν όλη την απαραίτητη ενημέρωση από το διαδίκτυο και διαθέτοντας όλα τα τυπικά προσόντα , κατέθεσα τα χαρτιά μου τον προηγούμενο μήνα στους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Ζίτσας .

Κάπως έτσι ξεκινά και ο πόλεμος…ο πόλεμος της παράνοιας με την λογική…του νόμιμου και του παράνομου…

Αρχικά αμφισβητήθηκε το δικαίωμα της εντοπιότητας και μονίμου κατοικίας μου, λόγω των τελευταίων 2 ετών ,όπου οι επαγγελματικές και μόνο υποχρεώσεις μου με ανάγκασαν να ζω μακριά από το σπίτι μου. ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ…

Σας παραθέτω τον ορισμό της κατοικίας βάσει του Συντάγματος που εύχομαι να σας καλύπτει!!!!!!

«Κατοικία είναι ο τόπος, όπου το πρόσωπο έχει την κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του, ο τόπος δηλαδή που έχει καταστεί, σύμφωνα με τη βούληση του, το σταθερό κέντρο των βιοτικών του εν γένει σχέσεων. Ειδικότερα, ως κύρια εγκατάσταση θεωρείται ο τόπος της οικογενειακής εγκαταστάσεως, ο οποίος έχει το στοιχείο της σταθερότητας, ενώ δεν αποκλείεται η άσκηση επαγγέλματος σε άλλο τόπο. Για την ύπαρξη κατοικίας δεν απαιτείται η αδιάλειπτη παραμονή επί δύο τουλάχιστον έτη στον Δήμο πριν από την υποβολή της περί μεταδημοτεύσεως αιτήσεως, αλλά αρκεί να προκύπτει ότι ο Δήμος έχει καταστεί, σύμφωνα με τη βούληση του αιτούντος, σταθερό κέντρο των βιοτικών του σχέσεων κατά την διετία αυτή. (ΣτΕ 2115/2003)»

Τελικά μάλλον θα έπρεπε να παραμείνεις στον τόπο σου άνεργος και να περιμένεις την εκάστοτε προκύρηξη ,της οποίας τα τυπικά προσόντα δεν πληρείς… λόγω των μορίων της επαγγελματικής εμπειρίας , που φυσικά δεν έχεις…Είναι απλά αστείο..

-Δεύτερον ..έρχεται το ζήτημα των ΜΟΡΙΩΝ…Προσπαθούν να πείσουν ότι προηγούντο άλλοι υποψήφιοι , διότι μετρούν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ούτως ή άλλως θα είχαν προτεραιότητα λόγω των μορίων που τους δίνονται , ανεξαρτήτως της εντοπιότητας που απλόχερα τους χαρίστηκε (παρανόμως κάνουν χρήση του δικαιώματος μόνιμης κατοικίας)ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ …

Σας παραθέτω το σημείο της προκύρηξης όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος προηγείται εκ των υποψηφίων ανεξαρτήτως μορίων.

«Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 του ν. 3051/2002 και το άρθρο 42, παρ. 3 του ν. 3536/2007, εφόσον δηλώσουν με δήλωσή τους ότι δεσμεύονται να υπηρετήσουν στην προκηρυσσόμενη θέση του Δήμου Ζίτσας επί δεκαετία τουλάχιστον οι δημότες που είναι και μόνιμοι κάτοικοι δήμων ή κοινοτήτων των κατωτέρω παραμεθόριων περιοχών του νομού Ιωαννίνων, όπως οι περιοχές αυτές καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, δηλαδή: των δήμων ‘Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Δελβινακίου, Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Καλπακίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Κονίτσης, Μαστοροχωρίων, Μολοσσών, Τύμφης ή των κοινοτήτων Αετομηλίτσης, Λάβδανης, Πάπιγκου,Πωγωνιανής και Φούρκας του νομού Ιωαννίνων.»

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των πολιτών και προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες (πολιτικές και μη) έπεσαν σε κατά συρροή παραπτώματα ποινικά και ηθικά …

Άραγε να αρκεί ένας απλός λογαριασμός ΔΕΚΟ του τελευταίου μήνα για να αποδείξει ο πολίτης ότι είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου τα τελευταία 2 έτη??? Σας παραθέτω ένα κομμάτι από τον Συνήγορο του Πολίτη - περί μεταδημοτεύσεως- που δεν θέλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιοι παρέβλεψαν.

«Εφόσον για τη μεταδημότευση απαιτείται, τουλάχιστον, διετία, ο πολίτης υποχρεούται να αποδείξει ότι έχει πραγματική κατοικία στην περιοχή τα δύο τελευταία έτη και συνεπώς τα δικαιολογητικά Δ.Ε.Κ.Ο. ή το εκκαθαριστικό της εφορίας πρέπει να αφορούν στο χρονικό αυτό διάστημα»

Όλα όσα προανέφερα μου έχουν γνωστοποιηθεί από «πρόθυμους» συγχωριανούς που «φαίνεται» να είναι καλά ενημερωμένοι για το τι πραγματικά συμβαίνει , πολύ πριν δημοσιευθούν τα πρώτα αποτελέσματα!!!!! Το απόρρητο της συμμετοχής φυσικά δεν τηρήθηκε με έσχατο παράδειγμα το τηλέφωνο ενός εκ των υποψηφίων (πολύ καλά ενημερωμένου κατά τα’ άλλα )σε χώρο εργασίας, προκειμένου να με ανακρίνει για τα δικαιολογητικά της υποψηφιότητας μου. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

Επιτέλους ας μάθουμε πρώτα να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και ας κρίνουμε στο τέλος τους υπολοίπους στην Λαϊκή Αγορά του καφενείου.

Αποφάσισα ότι θα ‘πρεπε να ενημερώσω με όσα έχουν συμβεί και γνωρίζω , όσους πείθονται από βλακώδεις δικαιολογίες γύρω από το θέμα της εντοπιότητας και της βεβαίωσης μονίμου κατοικίας …Είναι ίσως το μόνο προνόμιο που έχουμε και καταφέρνουν να μας κλέψουν!!!!

Προς ενημέρωση λοιπόν όλων των υποψηφίων ή απλά περίεργων συγχωριανών τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα ακούμε …. Τα προσόντα του καθενός μας δεν αξιολογούνται βάσει διαπροσωπικών σχέσεων, πολιτικών πεποιθήσεων ‘η κοινωνικής τάξης…όσο κι αν Γραμματείς και Φαρισαίοι προσπαθήσουν να μας παραπλανήσουν… Διαβάστε , ρωτήστε, ασχοληθείτε …Μην τους επιτρέπετε να συνεχίσουν ακόμη κι αν γνωρίζετε ότι δεν είστε οι επιτυχόντες .Εξάλλου οι Νόμοι θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο..

ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ ΞΕΝΙΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή συγχωριανή,

διάβασα προσεκτικά και με ενδιαφέρον τα γραφόμενά σου.

Ο ίδιος κατάγομαι μεν απο την Ζίτσα αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία και ζω τα τελευταία εφτά χρόνια στην Ισπανία οπότε δεν γνωρίζω ακριβώς τις καταστάσεις στο χωριό και στον δήμο.

Από την τεκμηρίωσή σου φαίνεται καθαρά οτι γίνεται προσπάθεια να παρακαμφθεί η υποψηφιότητά σου για να δοθεί η θέση σε "ημέτερο" γιατί μάλλον ήταν "ταμένη"...!

Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι δεν θα έπρεπε να το αφήσεις να περάσει έτσι! Δεν γνωρίζω τι μέσα διαθέτεις αλλά εγώ προσωπικά θα γνωστοποιούσα στο χωριό και στα πέριξ τις "πρακτικές" του δημάρχου και των "συν αυτώ"...

Δεν μπορεί να το κάνει "μαγαζάκι" ο κάθε δήμαρχος...

Αυτά τα λίγα και να μου συγχωρείτε τα τραγικά μου ελληνικά...

Σπύρος

Υ.Γ. Μία αφισοκόλληση του κειμένου στα Καφενεία δεν θα έβλαπτε...

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΝΙΑ ΓΕΡΑ ΜΕ

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ

Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α

ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ

Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ !!!

ΥΓ. ΚΑΙ ΣΥ ΣΠΥΡΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο

ΔΗΜΟΣ Ζ Ι Τ Σ Α Σ !!!

ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΞΥΠΝΙΕ-ΜΟΝΙΜΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 1113/2008

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΨΑΧΝΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ?

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ..ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...!
ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ..

ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ , ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ , ΗΤΑΝ ΤΟ "ΞΥΠΝΙΕ-ΜΟΝΙΜΕ ΚΑΤΟΙΚΕ" !ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ !


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ