Τα νέα της Ζίτσας

Nέα - σκέψεις - απόψεις - φωτογραφίες από τη Ζίτσα ατάκτως ειρριμμένα

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Δείτε τη βρήκα σήμερα στο internet

αν και το είχα ακούσει εδώ και μερικές μέρες βασικά δεν ήξερα λεπτομέρειες και έτσι δεν έγραψα κάτι στο blog μου .Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον


ΚΑΙ… ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ

Προσύμφωνο συνεργασίας και αδελφοποίησης με τον Δήμο Nardo του Lecce υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Γ. Πρωτόπαππας με την εκεί Δημοτική Αρχή. Η συνεργασία των δύο περιοχών που θα επισημοποιηθεί και τυπικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αφορά τους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Γεωργίας, όπου υπήρξε συμφωνία για την έναρξη κοινών δράσεων και όφελος των Δημοτών των δύο περιοχών. Έτσι με βάση την συμφωνία που υπεγράφη, Ιταλική αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Ζίτσα στις 8,9 και 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο της γιορτής κρασιού, όπου και θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τόσο το κρασί που παράγουν όσο και άλλα γεωργικά προϊόντα. αντίστοιχη παρουσία θα έχουν φυσικά και παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της Ζίτσας, σε ανάλογες εκδηλώσεις στην Ιταλία. Από την πλευρά του ο κ. Πρωτόπαππας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία αυτή, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για τους παραγωγούς της περιοχής του. Σε ότι αφορά την γιορτή κρασιού, φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα διεξαχθεί με τον τρόπο που διεξάγονταν μέχρι τώρα. Από την επόμενη χρονιά τα πάντα θα αλλάξουν, καθώς η γιορτή θα μετατραπεί σε έκθεση, ενώ θα διεκδικηθεί και επιδότηση για τον σκοπό αυτόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Πρωινά Νέα

1 Comments:

 • At Κυριακή, Ιουλίου 13, 2008 1:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said…

  Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ..
  ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ , ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ..ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ Ο ΤΟΠΟΣ..
  (ΜΕ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ "ΑΝΤΙΞΟΕΣ" ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ..ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ???)
  ΑΑΑΧ ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ..
  ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ MASTER ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΙΔΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ Ε???
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ..
  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ..

   

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

 
web page hit counter eXTReMe Tracker
online