Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Το Πάσχα πέρασε

και σιγά σιγά το χωρίο αρχίζει να βρίσκει πάλι τους κανονικούς του ρυθμούς .Είχε αρκετό κόσμο κατά τη περίοδο που Πάσχα-το ξενοδοχείο Αγναντι ήταν γεμάτο.
Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα βρίσκομαι στο Θεογέφυρο και αυτό που βλέπω δεν περιγράφετε- εγώ πρώτη φορά το είδα στα μέρη μας -με το που φτάνω εκεί ο κόσμος που υπήρχε ήταν απίστευτος -υπήρχε ένα λεωφορείο με κάποιον ορειβατικό σύλλογο και περίπου 30 αυτοκίνητα και πάρα μα πάρα πολύς κόσμος όλα αυτά ακριβώς πάνω από το Θεογέφυρο .Ένα πραγματικό πανηγύρι ,κόσμος πήγαινε και ερχόταν . . .
Είναι πάρα πολύ καλό και θετικό ότι ένα τέτοιο αξιοθέατο βρίσκετε στο δήμο μας αλλά θέλω να εκφράσω όμως και ένα προβληματισμό,το γεγονός ότι ένα πολύ μικρο ποσοστό από όλο αυτόν το κόσμο πέρασε από τη Ζίτσα!!!Όλοι βασικά έρχονται και φεύγουν απο την άλλη κατεύθυνση(γέφυρα Σουλοπουλου).Κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό.
-Θα μπορούσαμε να βάλουμε μια πινακίδα που να λέει προς Θεογέφυρο στη διασταύρωση για Ζίτσα(πάνω στην εθνική οδό).
-Θα μπορούσαμε να βάλουμε πινακίδες στο Θεογέφυρο που να λέει ότι για τα Γιάννενα μπορείς να πας και μέσω Ζιτσας και ότι είναι τόσα χιλιόμετρα γιατί τώρα εχει 2 πινακίδες μια που λέει αριστερά για Ζίτσα και μια δεξιά για Γιάννενα και ετσι ολοι ακολουθούν την πινακίδα για Γιαννενα και δεν περνάν από τη Ζίτσα.
-Θα μπορούσε να υπάρχει ενα σημείο ενημέρωσης με ενδιαφέροντα(πινακοθήκη-οινοποιεία-λαογραφικό μουσείο -μοναστήρι , κ.α.) αξιοθέατα που μπορεί να δει κάποιος στη Ζίτσα και οτι είναι τόσο κοντά στο Θεογέφυρο .
Αυτές είναι κάποιες γρήγορες σκέψεις ώστε να δώσουμε περισσότερο ώθηση στον τουρισμό του χωρίου μας .

Πάλι βρέχει και κάνει κρύο . . . βλέπεις τζάκια αναμμένα ,ακόμη τελικά δεν ήρθε η άνοιξη!!

Ζιτσα 23 Απριλιου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: