Τετάρτη 26 Ιουλίου 2006

απο Πρωινό Λόγο!!!

Οξύτατη διαμάχη μετά την τοποθέτησή του
Διχάζει την Ζίτσα το Μνημείο του ΕΑΜ
Κρίσιμα ερωτήματα και για την στάση της αντιπολίτευσης
PEΠOPTAZ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ

Οξύτατη διαμάχη, μεταξύ του Δημάρχου Ζίτσας κ. Νικ. Σιαπατόρη και της αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλου τμήματος των δημοτών, προκάλεσε η τοποθέτηση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζίτσας.
Στη σύνθεση του Μνημείου -που απεικονίζει οπλισμένους αντάρτες- σε εμφανές σημείο αναγράφεται "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ" και στο βάθρο η φράση "Για τη λευτεριά, την τιμή και το δίκαιο του λαού χαράξατε το δρόμο".
Το έργο, αξίας 6.925.00 ευρώ, είναι του Αρτινού καλλιτέχνη- γλύπτη Δημητρίου Τσιρογιάννη, πτυχιούχου της Σχολής Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π. Τοποθετήθηκε στο "Πάρκο Λούτσας" που πρόσφατα, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, μετονομάσθηκε σε πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
"Ο Δήμαρχος Ζίτσας, αγνόησε προκλητικά την καθοριστική συμβολή του ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, του αείμνηστου στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα, στην Εθνική Αντίσταση και αυταρχικά δεν το ανέγραψε στο Μνημείο, προφανώς για να είναι αρεστός στο κόμμα του", είπε στον "Π.Λ." εκπρόσωπος πολιτιστικού φορέα Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ζίτσας και πρόσθεσε: "Θα το αντιληφθεί αυτό επαρκώς ο κ. Σιαπατόρης, όταν κάποτε αποφασίσει να κάνει τα εγκαίνια. Η σφοδρή αντίδραση των δημοτών θα του δώσει ένα ηχηρό ράπισμα και θα τον επαναφέρει στην σωστή πορεία. Τον προκαλούμε να κάνει τα εγκαίνια προ των εκλογών. Αυτό που η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει επίσημα, ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο εκλεκτός του ΚΚΕ, με απροσμέτρητο θράσος, δεν το λαμβάνει υπ΄ όψη. Απλώς εκτελεί τις εντολές των πατρόνων του!".
Η ανάθεση εκτέλεσης του έργου έγινε με πρόταση του Δημάρχου και ομόφωνη απόφαση (υπ΄αριθμ. 11\30.9.2005) της Δημαρχιακής Επιτροπής. Το σχετικό πρακτικό υπογράφουν οι Νικόλαος Σιαπατόρης, Δήμαρχος, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Στέφανος Πατσιάς και Πέτρος Μίσιος (συνταξιούχος του ΟΤΕ).
Παράγοντες του Δήμου Ζίτσας διερωτώνται πώς δέχτηκε ο τελευταίος να λάβει μέρος σε αυτή την συνεδρίαση και να "συμπορευτεί" με τον Δήμαρχο. "Η συμμετοχή του Πέτρου Μίσιου δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Τι συμβαίνει άραγε;" προσθέτουν.
Θα δώσει πειστική απάντηση ο κ. Πέτρος Μίσιος - έχει και το χρίσμα της φιλελεύθερης παράταξης- ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση;
Συμφωνεί τώρα με τα όσα αναγράφονται στο Μνημείο; Παγιδεύτηκε ο κατά τα άλλα συμπαθής Δημοτικός Σύμβουλος;
Απάντηση αναμένουν -εδώ και τώρα- και από τον κ. Γιάννη Πρωτόπαππα, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Ποια είναι η θέση του στην διχαστική ενέργεια του Δημάρχου;
Οι δημότες πρέπει να το γνωρίζουν. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να διατυπώσουν ευθαρσώς -όπως αρμόζει σε δημόσια πρόσωπα- τις απόψεις τους. Οι δημότες αναμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: