Τα νέα της Ζίτσας

Nέα - σκέψεις - απόψεις - φωτογραφίες από τη Ζίτσα ατάκτως ειρριμμένα

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006

από Πρωινά Νέα !!!!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΣΙΑΠΑΤΟΡΗΣ

Η χάραξη της Ιόνιας οδού μετά τον κόμβο Φανερωμένης αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος για το Δήμο Ζίτσας.Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Ζίτσας Νίκος Σιαπατόρης επισκέφθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ όπου ζήτησε η χάραξη μετά τη Φανερωμένη να καλύψει όλο το ορεινό βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου, περιοχή ενδιαφέροντος για τους Δήμους Ζίτσας, Ανω Καλαμά, Καλπακίου και Ευρυμενών.Όπως τόνισε στα «Π.Ν.» ο κ. Σιαπατόρης, η χάραξη που ζητούν οι Δήμοι θα βγάλει από την απομόνωση ολόκληρη τη βορειοδυτική πλευρά του νομού, καθώς το αίτημα προς τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη είναι να δημιουργηθεί κόμβος σε κάθε Δήμο, με είσοδο και έξοδο.«Μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει κατά μεγάλο βαθμό στην άρση της απομόνωσης ολόκληρης της περιοχής μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαπατόρης.«Εμείς � συνέχισε � θα παρακολουθούμε στενά τις μελέτες αλλά και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε, γιατί θεωρούμε τη δημιουργία κόμβων σε κάθε Δήμο, αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης».Από την πλευρά του- σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ζίτσας � ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης βλέπει με θετικό μάτι το αίτημα των τεσσάρων Δήμων.Μιας και ο λόγος όμως για έργα οδοποιίας, ο κ. Σιαπατόρης έθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και το θέμα του δρόμου Ζίτσα � Δαφνόφυτο � Σακελλαρικό, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτηθεί από τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικών Χώρων, καθώς το έργο χαρακτηρίστηκε Νομαρχιακό.Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να «αχρηστευθεί» η υπάρχουσα για το έργο μελέτη.Έτσι, ο Δήμαρχος Ζίτσας ζήτησε την χρηματοδότηση του έργου, ώστε να δοθεί τέλος στο θέμα αυτό.

4 Comments:

 • At Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2006 6:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said…

  Μου άρεσε η πρωτοβουλία διαδημοτικής συνεργασίας των δήμων Ανω Καλαμά,Ευρυμενών,Ζίτσας & Καλπακίου για ζητήματα που αφορούν την Ιονία οδό.
  Σύμφωνα με τον κ. Σιαπατόρη, ζητούν η χάραξη του άξονα να διασχίζει την Κληματιά, τη Ζίτσα, το Μαζαράκι και τα Δολιανά, ώστε να αρθεί η απομόνωση, ενώ το αίτημα υποβλήθηκε και στον Υφυπουργό.

   
 • At Κυριακή, Ιουλίου 30, 2006 4:42:00 μ.μ., Blogger Ζίτσα said…

  nai einai poli kalo pou iparxi auti i sinergasia metaxi ton dimon.
  kai mono mesa
  apo ti sinergasia mporoume na petixoume poli perisotera pragmata apo oti monoi mas -na doume an iparxi kai ston mellon kai se alla themata sinergasia

   
 • At Σάββατο, Αυγούστου 12, 2006 4:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said…

  Great site loved it alot, will come back and visit again.
  »

   
 • At Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2006 9:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said…

  Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
  »

   

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

 
web page hit counter eXTReMe Tracker
online