Πέμπτη 6 Απριλίου 2006

Ας σκεφτούμε ………

Πέμπτη μεσημέρι ο καιρός είναι από το πρωί συννεφιασμένος αλλά δεν έχει βροχή.
Χτες διάβασα το περιοδικό Ελληνικό πανόραμα με το αφιέρωμα στη Ζίτσα , το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον χωρίς να έχει ανακρίβειες , χρησιμοποιεί στο κείμενο αρκετά κομμάτια από το βιβλίου του Θεόδωρου Κοσμά .( Πως είδαν τη Ζίτσα η ξένοι περιηγητές ) και έχει μέσα αρκετές αναφορές στο τι είπαν η περιηγητές αντικρίζοντας την περιοχή. Εκτός από τη Ζίτσα έχει και αρκετά στοιχεία για το θεογέφυρο και το νερόμυλο , Επίσης έχει πολύ καλές φωτογραφίες που όταν τις βλέπεις στην αρχή αναρωτιέσαι που είναι .Νομίζω είναι πολύ καλό για το χωριό ένα τέτοιο αφιέρωμα και θα βοηθήσει στο μέλλον να επισκεφτεί την περιοχή αρκετός ξένος κόσμος .
Ελπίζω να γίνουν και αλλά τέτοια αφιερώματα .
Πέρα όμως από το να έρθει κόσμος πρέπει και κάτι να βρει στην περιοχή και εμείς πρέπει να προνοήσουμε για το τι πρέπει να βρει .
Ας σκεφτούμε ………

Της τελευταίες μέρες το πνευματικό κέντρο του χωριού αλλάζει στέγη όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά και αυτό γιατί έμπαινε υγρασία από το παλιό και αυτό δημιουργούσε προβλήματα έτσι τώρα φτιάχτηκε νέα στέγη , τώρα είναι στο στάδιο που βάζουν τα κεραμιδιά που θα είναι μαύρα αυτή τη φορά και έτσι θα αλλάξει η γενική εικόνα του κτιρίου .Νομίζω προς το καλύτερο .


Αυτά σε γενικές γραμμές από το χωριό , για ότι νεότερο θα διακόψουμε το πρόγραμμα μας και θα ενημερωθείτε !!!!


Ζίτσα 6 Απριλίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: