Τετάρτη 12 Απριλίου 2006

Νέα έργα και ειδήσεις που δημιουργούν νέες σκέψεις

Τετάρτη σήμερα, η μέρα από το πρωί είναι διαφορετική από τις τελευταίες μέρες
και αυτό οφείλεται στη βροχή που ξεκίνησε από χτες το βράδυ και γενικά όλη την μέρα σήμερα ήταν πότε βροχή πότε λίγο ήλιο. Γενικά και ο καιρός είναι ακόμη αρκετά κρύος .
Δεν ήρθε η άνοιξη μάλλον ακόμη για τα καλά; (απορία!)
Έφτασε και το Πάσχα δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά δεν μένουν πολλές μέρες ακόμη. Από σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να έρχονται και οι πρώτοι συγχωριανοί που λείπουν μακριά ο καθένας για διάφορους λόγους.
Θα αλλάξει λίγο η καθημερινότητα όλων με την παρουσία στο χωριό και η δικιά μας που μένουμε εδώ και η δικιά τους που θα έρθουν στο χωριό. Δεν ξέρω πως να συνεχίσω το γράψιμο. Έχω αρκετές μέρες να γράψω και νιώθω την ανάγκη να το κάνω αλλά δεν έχω και πολύ έμπνευση μάλλον, σήμερα.
Θα γράφω σκέψεις όπως μου έρχονται .
Θέλω μια νέα σύνδεση ADSL που θα είναι αρκετά γρηγορότερη από αυτή που έχω τώρα και με την οποία (τη τωρινή) θέλω αρκετή ώρα για να κάνω κάτι στο site και γενικά στο internet. Πήγα πριν μερικές μέρες στον Ο.Τ.Ε. στα κεντρικά γραφεία στα Γιάννενα να ρωτήσω τις προϋποθέσεις που χρειάζεται για να κάνω τέτοια σύνδεση.
Ο υπάλληλος πολύ ευγενικός με ρώτησε σε ποια περιοχή μένω για να δούμε με τον υπολογιστή αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η σύνδεση.
Πατήσαμε στη μηχανή αναζήτησης τη λέξη Ζίτσα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό δηλαδή ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σύνδεση ADSL στη Ζίτσα. Στην επόμενη ερώτηση για το πότε θα μπορούμε εμείς από τη Ζίτσα να έχουμε αυτή τη δυνατότητα η απάντηση δεν ήρθε από το στόμα του υπαλλήλου, αλλά από τους ώμους του και τι εννοώ με αυτό; Απλώς ανασήκωσε τους ώμους του σε αυτή την ερώτηση, δηλαδή πλήρης άγνοια για το πότε θα γίνει κάτι με αυτό το θέμα. Απογοητευμένος έφυγα και σκέφτηκα πόσο πίσω είμαστε σε κάποια θέματα επικοινωνίας. Θα ελπίζουμε πάντως ότι κάποια στιγμή κάτι θα γίνει ,το μέλλον θα δείξει.
Μπορεί από το internet να είμαστε ακόμη απομονωμένοι, αλλά σιγά σιγά οι νέοι δρόμοι που μας ενώνουν με τα γειτονικά χωριά και ήταν ακόμη χωμάτινοι και ετοιμαζόταν τον τελευταίο καιρό θα είναι παραδοθούν σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω σε πολλά πράγματα. Πιο συγκεκριμένα μιλάω για τους δρόμους από τη Ζίτσα προς Μαζαράκι και προς Λιγοψά. (βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο πριν την ασφαλτόστρωση) Εκτός από αυτό χτες διάβασα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης την πιο κάτω είδηση ( Από το Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου:
«Βελτίωση - ανακατασκευή της Ε.Ο. από Ζίτσα μέχρι και την Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Ηπείρου και οι εργασίες του πρόκειται να αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
) Καλό και αυτό μας ήρθαν όλα τα καλά μαζί μάλλον !!!
Ελπίζω οι νέοι δρόμοι να βοηθήσουν ώστε να έρθει κόσμος και να μείνει στο χωριό και να μη κάνει αυτούς που μένουν να φύγουν πιο εύκολα. Είναι δίκοπο μαχαίρι τελικά οι δρόμοι , πάντως η αλήθεια είναι ότι για να μείνεις στο χωριό χρειάζονται και αλλά πράγματα εκτός από δρόμους. Το πρώτο που μου έρχεται στο νου είναι μια γρήγορη σύνδεση στο internet.!Περιμένω τα σχόλια σας πάνω στα προηγούμενα και σίγουρα στα επόμενα που θα γράψω τώρα.
Άλλη μια είδηση που διάβασα πιο κάτω και αφορά τη Ζίτσα ,την παρουσιάζω όπως τη βρήκα: ( Προκριματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Με προκριματικές εκλογές θα αναδειχθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Οι διεκδικητές του χρίσματος είναι δύο και παρουσιάσθηκαν χθες, από τον συντονιστή της Ν.Ε. Ιωαννίνων του κόμματος. )
Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει ο τρόπος που θα διαλεχτεί ο υποψήφιος, αν και είναι ο πιος δημοκρατικός τρόπος, δηλαδή οι εκλογές, αλλά ποια είναι τα κριτήρια που θα χαρακτηρίζουν το νέο υποψήφιο δήμαρχο. Το ότι είναι πολύ καλός στις κομματικές του υποχρεώσεις και μόνο αυτό . Γενικά όταν ανακατεύονται κόμματα σε δημοτικές εκλογές είναι ότι χειρότερο για το τόπο, πότε θα το καταλάβουμε αυτό, δεν ξέρω ακόμη. Και είμαι σίγουρος ότι μια μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα το καταλάβει ποτέ αυτό το πράγμα, ούτε και το πόσο κακό κάνει.
Αυτά και με τις εκλογές ,πάντως έχουμε καιρό ακόμη για να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα .
Τελικά έγραψα αρκετά σήμερα. Γράφοντας μου ήρθε η έμπνευση που μου έλειπε στην αρχή όταν ξεκινούσα το σημερινό κείμενο. Να είστε όλοι καλά, είτε είστε κοντά, είτε πιο μακριά.

Ζίτσα 12 Απριλίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: