Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006

Σκέψεις και νέα

Πάλι εδώ,
μετά από 2-3 μέρες μακριά από τη Ζίτσα είμαι πάλι εδώ .Βέβαια δεν είναι και κανένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το χωριό αλλά όταν έρχεσαι ξανά πίσω ψάχνεις να δεις τις αλλαγές , δεν εννοώ κάτι συγκεκριμένο αλλά σε γενικές γραμμές κάπως έτσι πιστεύω θα νιώθουν και οι ξενιτεμένοι συγχωριανοί μας και οι πρώτες ώρες –μέρες στο χωριό μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας θα είναι για να δουν αλλαγές. Σίγουρα θα τις προσέξουν ποιο εύκολα από ότι οι μόνιμοι κάτοικοι γιατί αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά κάτι αν έχεις καιρό να το δεις από ότι να το βλέπεις συνεχεία .
Ας αφήσουμε τις σκέψεις και να πάμε στα του χωριού σήμερα έχουμε ριζική αλλαγή του καιρού μετά από ένα διάστημα με ηλιοφάνεια και κρύο βέβαια ,έχουμε βροχή και χιόνι σήμερα πάλι με κρύο !!Χιόνισε λοιπόν λίγο το μεσημεράκι όχι να το στρώσει αλλά έτσι λιγάκι , θα δούμε πως θα συνεχίσει.
Το σαββατοκύριακο που πέρασε ο σύλλογος γυναικών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το γεγονός ότι έκοψε την πίτα του σε κέντρο μακριά από το χωριό προκάλεσε τα έντονα αρνητικά σχόλια λίγων συγχωριανών. Μεγάλο λάθος εκ μέρους τους πιστεύω. Δεν μπορείς να τους κατηγορείς έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μην αναγνωρίζεις ότι έχουν προσφέρει για το χωριό ,παρεμπίπτοντος την ερχόμενη Κυριακή έχουν τα εγκαίνια του νέου γυμναστήριου του χωριού και από ότι έχω δει υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς
για τη λειτουργία του. Αυτά που ανέφερα
ποιο πάνω συνήθως συμβαίνουν σε μικρές κοινωνίες και όχι μόνο αν το σκεφτείς καλύτερα γενικά υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα .Δεν ξέρω τι άλλο να πω για όλα αυτά , χαζομάρες τρωγόμαστε μεταξύ μας .
Πάμε παρακάτω , η ποδοσφαιρική ομάδα έχασε με 2-0 εκτός έδρας στον τελευταίο αγώνα που έδωσε
η προσπάθεια συνεχίζετε πάντως .
Η γρίπη των πτηνών δεν έχει φτάσει ακόμη στο χωριό έχουν κολληθεί μερικές ανακοινώσεις στα καφενεία που λένε
για κάποια προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν από όσους έχουν πτηνά αλλά μόνο αυτό. Τα πτηνά κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα στο χωριό !!
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από το χωριό ,σήμερα δεν έχουμε φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: