Τρίτη 7 Μαρτίου 2006

Απόκριες και Κ.Δευτέρα αναλυτικά

Τρίτη σήμερα μια μέρα μετά την καθαρή Δευτέρα , η οποία δεν ήταν όπως την περίμεναν πολλοί , λόγο του καιρού περισσότερο .
Αρκετή βροχή όλη τη μέρα χτες και δεν σου έδινε τη δυνατότατα να κάνεις και πολλά πράγματα .
Βασικά το χωριό το τριήμερο ήταν λίγο ποιο ήσυχο μπορώ να πω σε σχέση με άλλες χρονιές, λίγο ο καιρός ,λίγο του ότι δεν ήρθε και πολύς κόσμος μάλλον παίζουν και τα οικονομικά κάποιο ρόλο και έτσι αυτές οι απόκριες ήταν ποιο ήσυχες .
Ας ξεκινήσουμε με μια σειρά γιατί τα έγραψα ανακατεμένα μέχρι τώρα .
Κυριακή αποκριάς και από νωρίς άρχισαν να ψήνουν στην κεντρική πλατεία διάφορους μεζέδες , κροτίδες ακουγόταν από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ συνέχεια , τα ξύλα ήταν έτοιμα για το άναμμα το βράδυ ,κάποιος ξένος κόσμος κυκλοφορούσε εκείνη την ώρα στο χωριό ( είχα μια επιθυμία να τους ρωτήσω γιατί ακριβώς επιλέξανε τη Ζίτσα να περάσουν το μεσημέρι τις αποκριάς , δεν το έκανα όμως ) ,ο καιρός ήταν συννεφιασμένος χωρίς βροχή , αυτά το μεσημέρι. Το βραδάκι να πω την αμαρτία μου δεν βγήκα έχω ( λίγο ο καιρός , λίγο η δουλεία για την επόμενη μέρα ) μόνο από περιγραφές θα σας πω τη έγινε , άναψε η φωτιά γύρο στις 6,30 , πυροτεχνήματα πετάχτηκαν , κάποιος κόσμος μαζεύτηκε εκεί ο δυνατός αέρας δεν επέτρεπε την περαιτέρω παρουσία γύρο από τη φωτιά έτσι αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στην Καλλιθέα έχοντας ψητά από έξω , μέχρι τις 11.30 όλα είχαν τελειώσει .
Κόσμος ντυμένος οργανωμένα δεν υπήρχε , μόνο κάποιοι από μόνοι τους μασκαρευτήκανε .
Κάπως έτσι πέρασε η αποκριά στο χωριό .
Καθαρά Δευτέρα και από νωρίς άρχισε να βρέχει , έτσι δεν υπήρχε η σκέψη να κάνεις κάτι άλλο . Η φασολάδα στο μοναστήρι φτιάχτηκε όμως , κόσμος δεν πήγε βέβαια σχεδόν καθόλου. Ανέβηκα αργά το μεσημέρι και μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ ωραία και χωρίς πολύ κόσμο βέβαια ,και όλα αυτά γιατί είχαν τα τζάκια αναμμένα στα δωμάτια του μοναστηριού , έξω φυσούσε και έβρεχε πολύ και έτσι αισθανόσουν ακόμη περισσότερο τη ζεστασιά του τζακιού , η φασολάδα πολύ καλή μαζί με όλα τα αλλά που σερβιριζόταν .Θα μου μείνει αξέχαστο μπορώ να πω το χτεσινό φαγητό στο μοναστήρι , δεν ξέρω ακριβώς το λόγο αλλά καταλαβαίνεις μερικές φορές κάποια πράγματα που ζεις ότι θα τα ξεχάσεις ποιο δύσκολα από ότι κάποια αλλά .
Η υπόλοιπη μέρα κύλησε με απίστευτη κακοκαιρία ,πολύ δυνατό αέρα . κάποιες διακοπές ρεύματος .
Δεν έχω βγάλει και πολλές φωτογραφίες από τα γεγονότα παραθέτω ποιο κατά άλλες 2.Η μια είναι από την Κυριακή το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο όπου ψήνανε και η άλλη είναι στο μοναστήρι (στο δωμάτιο με τις τζαμαρίες )και δείχνει το καμπαναριό του μοναστηριού με κάποιες σταγόνες βροχής στα τζάμια από το δυνατό αέρα.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

“ λόγο μικρού τεχνικού προβλήματος άργησε να γίνει η ανανέωση σήμερα.

Ζίτσα 7 Μαρτίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: