Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006

Νέο ενδιαφέρον άρθρο

Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο και σήμερα που βρήκα σε τοπική εφημερίδα


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Δήμους Aνω Καλαμά και Ευρυμενών για την ανάδειξη του τοπικού «χρώματος»

Έμφαση στον πολιτισμό θα δώσουν το ερχόμενο καλοκαίρι οι Δήμοι Aνω Καλαμά ? Καλπακίου ? Ζίτσας και Ευρυμενών καθώς η διαδημοτική επιχείρηση που έχουν συστήσει οι τέσσερις Δήμοι προετοιμάζεται να οργανώσει μια σειρά από μεγάλες και συνάμα ποιοτικές εκδηλώσεις τόσο για τους κατοίκους των περιοχών τους όσο και για τους χιλιάδες ξενιτεμένους που θα βρεθούν στη γενέτειρά τους.Όπως δήλωσε στα «Π.Ν.» ο Δήμαρχος Aνω Καλαμά Σταύρος Βιρβίλης «το καλοκαίρι θα έχει χρώμα και άρωμα πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη του τοπικού στοιχείου κάθε περιοχής. Στις εκδηλώσεις αυτές ? όπως τόνισε ο δήμαρχος Aνω Καλαμά ? ο Δήμος του θα αναδείξει τη μουσική, η Ζίτσα το κρασί της, το Καλπάκι την ιστορία του ενώ και ο Δήμος Ευρυμενών θα αναδείξει κάποια από τα στοιχεία της περιοχής του!!!Για την οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών η διαδημοτική επιχείρηση έχει στα ταμεία της 90.000 ευρώ, χρήματα που της δόθηκαν από την Ήπειρος Α.Ε. και προέρχονται από το πρόγραμμα Leader.Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων αυτών αλλά και τον προγραμματισμό τους καθώς και για το περιεχόμενό τους, εντός της εβδομάδος θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων από τους τέσσερις Δήμους καθώς οι Δήμαρχοι των Δήμων που συμμετέχουν στη διαδημοτική επιχείρηση ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στις εκδηλώσεις αυτές.
( Πρωίνα Νέα )

Περιμένουμε λοιπόν το καλοκαίρι σίγουρα πολλές εκδηλώσεις στην περιοχή μας και αυτό είναι πολύ καλό και για αυτούς που μένουν εδώ αλλά και για αυτούς που θα έρθουν.

Στα τελευταία νέα που έχω από το χωριό είναι ότι αύριο Σάββατο ο σύλλογος γυναικών διοργανώνει γλέντι στην Καλλιθέα για την ημέρα της γυναίκας και είναι καλεσμένες όλες οι γυναίκες του χωριού .
Ο καιρός είναι συννεφιασμένος με αρκετό κρύο σήμερα χωρίς αλλά προβλήματα
Δεν υπάρχει κάτι νεότερο από το χωριό

Ζίτσα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: