Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2006

Τα στρατιωτάκια

Παρασκευή σήμερα και κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα σημάδεψαν την σημερινή μέρα .
Κατ ‘αρχήν να πούμε ότι σήμερα στο ύψωμα Πενταλόνι είχε ο στρατός μεγάλη άσκηση στην οποία από ότι άκουσα θα ήταν και κάποιος ο υφυπουργός μάλλον ο εθνικής αμύνης .Όλη την εβδομάδα το χωριό ήταν γεμάτο επίστρατους. Αυτό ήταν για άλλους ευχάριστο (που είχαν μαγαζιά και δούλεψαν παρά πολύ ,πιτσαρία – κρεοπωλείο ) και για άλλους δυσάρεστο ( που είχαν κτήματα στα σημεία που στρατοπεδεψαν ο στρατός ,μέχρι και στην τηλεόραση βγήκαν κάποιοι συγχωριανοί για να διαμαρτυρηθούν για αυτό )
Ας περάσουμε στα γεγονότα
Χτες τα ξημερώματα κάποιοι πήγαν στο νέο μνημείο εθνικής αντίστασης (στη λούτσα ) και ξήλωσαν όλα τα στρατιωτάκια
που ήταν εκεί και τα πήραν μαζί
τους .Από το πρωί το γεγονός
κυκλοφόρησε νωρίς νωρίς ανάμεσα Image Hosted by ImageShack.us
στους κατοίκους ,κάποιοι είπαν
άντε τώρα να βρεις σε ποιο λάκκο θα έχουν πεταχτοί τα στρατιωτάκια .Γύρω στις 11 η ώρα κλιμάκιο δημοτικών υπαλλήλων ανακάλυψε τα χαμένα στρατιωτάκια πεταμένα στο λάκκο στον Αι’Γιωργη .( είναι φοβεροί οι υπάλληλοι του δήμου μας!!! ) αμέσως τα νέα μαθεύτηκαν στην τοπική κοινωνία που ήταν ανάστατοι από την κλοπή .Και τώρα αρχίζουν τα μπερδέματα , κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα στρατιωτάκια , ήξεραν από πριν που ήταν πεταμένα και όλο αυτό έγινε για να δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά ,γιατί δεν είναι δυνατόν λένε να βρίσκονται έτσι αμέσως. Κάποιοι άλλοι λένε ότι οι υπάλληλοι του δήμου με γνώμονα τη λογική ακολούθησαν την πορεία των δραστών και βγαίνοντας έξω από το χωριό έψαξαν στον πρώτο λάκκο που βρήκαν μπροστά τους ,και έτσι βρήκαν αμέσως τα στρατιωτάκια . Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα στρατιωτάκια απλός πήγαν μια βόλτα για να παρακολουθήσουν την μεγάλη στρατιωτική άσκηση στο Πενταλόνι και κάπου χάθηκαν στη διαδρομή , και τέλος κάποιοι άλλο ότι πήγαν να πάρουν μέρος στην άσκηση αλλά επειδή ήταν αντάρτες τους έδιωξαν από εκεί και αυτοί λόγο τις στενοχώριας τους πήγαν να αυτοκτονήσουν στον λάκκο .Κάποιοι άλλοι βγάλανε την ποιο κάτω Ανακοίνωση καταγγελία
Γενικά υπήρχαν παρά πολλές απόψεις για τα στρατιωτάκια
Τώρα τα στρατιωτάκια φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο στο δημαρχείο!!!
Δεν ξέρω αν ταιριάζει πλήρως η λέξη στρατιωτάκια στην ανάγλυφη παράσταση που ήταν τοποθετημένη στο μνημείο αλλά με αυτή τη λέξη αναφερόταν όλοι σήμερα στο γεγονός έτσι το άφησα και εγώ στρατιωτάκια
Κάτι τέτοιες μέρες δεν ξέρω ακριβώς πως μπορείς να της χαρακτηρίσεις , ίσως ιστορικές ίσως μέρες ντροπής για κάποιους άλλους , ίσως κάτι άλλο το μόνο σίγουρο είναι ότι μένουν στις μνήμες όλων μας και ο καθένας τις κατηγοριοποιεί ανάλογα την ιδεολογία του ,τις αντιλήψεις του για το συμβάν .
Εγώ προσωπικά θα την βάλω στη κατηγόρια με τις ενδιαφέρουσες μέρες επειδή μου έδωσε το ερέθισμα να γράψω το ποιο πάνω κείμενο .

Σήμερα ο καιρός στο χωριό είναι συννεφιασμένος .


Ζιτσα 10 Νοεμβρίου 2006

2 σχόλια:

Ζίτσα είπε...

Ακριβός έτσι είναι τα πράγματα !!!

Kostis είπε...

Είναι καιρός κάποιος να εξηγήσει σε αυτούς τους ανθρώπους οτι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα...!!! Μ'αρέσει που τους πείραξε και ο χαρακτηρισμός "στρατιωτάκια" :)