Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Κάποια πράγματα πρέπει να

μαθαίνονται γιατί τότε βρίσκετε λύση ποιο γρήγορα συνήθως αν και αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος αλλά και τι άλλο μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις .Έτσι ποιο κάτω έχω ένα κείμενο που έλαβα για κάτι που συμβαίνει στο χωριό και απασχολεί αρκετές οικογένειες από ότι έχω καταλάβει .




¨ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ¨



Ένα από τα έργα τα οποία αποφάσισε ο Δήμος να εκτελέσει στο 2006 (προεκλογικός χρόνος) ήταν και η επισκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζετε ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Ζίτσας. Κανείς δεν θα έφερνε αντίρρηση σε κάτι καλό για τον τόπο μας, αν η επιλογή του χρόνου για την επισκευή δεν ήταν ο μήνας Φεβρουάριος, δηλαδή στον μέσο της σχολικής χρονιάς.
Τα παιδία μεταφέρθηκαν στην μαθητική εστία Ζίτσας όπου και παρέμειναν μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς και με την επιβεβαίωση του δημάρχου ότι από το Σεπτέμβριο το κτίριο θα ήταν έτοιμο και θα παραδιδόταν για χρήση.
Μόνο που δεν σκέφτηκε κανείς απ’ολους τους υπεύθυνους ότι στο κτίριο αυτό σιτίζονται και τα παιδία του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία για όλο το διάστημα μέχρι τις 15 Ιουνίου διένυαν την απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι την εστία με τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (χιόνι, πάγο, κλπ). Για ένα διάστημα περίπου ενός μήνα ίσως και περισσότερο τα παιδία πήγαιναν μόνα τους εκτεθειμένα σε κάθε κίνδυνο που θα μπορούσε να προκύψει κατά την πορεία. μετά από εκκλήσεις των γονέων μέσω του συλλόγου τους, ο δήμαρχος δέχτηκε να πληρώσει ένα άτομο που να συνοδεύει τα παιδία προς την εστία και αντιθέτως.
Σε κάθε βέβαια έκκληση για βοήθεια η απάντηση του δημάρχου ήταν πως όλα τα κάνει για το καλό του τόπου και πληρώνει 20 ευρώ για κάθε παιδί για την σίτιση του στην Eστία.
Έτσι λοιπόν τελείωσε η σχολική χρόνια υποσχόμενος ο Δήμαρχος κ.Σιαπατόρης ότι το κτίριο θα ήταν έτοιμο το Σεπτέμβριο κι έφτασε ο Σεπτέμβριος και το κτίριο όχι μόνο δεν ήταν έτοιμο αλλά έδωσε και παράταση προθεσμίας στον εργολάβο.
Η φετινή μετεγκατάσταση του παιδικό σταθμού και του νηπιαγωγείου ήταν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης πάνω από το δημοτικό σχολείο . μια αίθουσα που μύριζε μουχλα,χωρις κουζίνα που δεν είχε καν τις κατάλληλες προδιαγραφές για μικρά παιδία. Κι άρχισαν πάλι τα παράπονα των γονέων αλλά κάθε φορά η ίδια απάντηση ότι σε λίγο θα παραδινόταν και απορία τους γιατί δεν [παρέμεναν στην Μαθητική εστία έως ότου ολοκληρωθεί το κτίριο;
Το κυριότερο και το ποιο τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η σιτίσει τον παιδιών είναι ή τυρόπιτα ή σάντουιτς ή πίτσα για μεσημεριανό και τα είδη κουζίνας πλένονται στην τουαλέτα της αίθουσα. Αλήθεια θα την ενέκρινε η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ιωαννίνων την αίθουσα αυτή;
Έφτασε Δεκέμβριος και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.
Αναρωτιέμαι θα δεχόταν την ίδια κατάσταση οι αρμόδιοι του Δήμου αν επρόκειτο για τα παιδία τους;



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ ΠΑΠΑΥΓΕΡΗ




Ζιτσα 14 Δεκεμβρίου 2006

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορία α): Βρεγμένες σανίδες στο χωριό δεν υπάρχουν;

Απορία β): Γιατί δεν ''πιάνετε τους αρμόδιους'' οχι μόνο με τις ντομάτες αλλά και με τις τυρόπιτες,τα σάντουιτς και τις πίτσες;

Απορία γ): Αφού όλοι ξέρετε πως πάντα οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων και όλων των κατηγοριών (βουλευτές,δήμαρχοι)το μόνο που κάνουν είναι να τάζουν και να κοροιδεύουν τον κόσμο και ΠΑΝΤΑ για δικό τους όφελος, γιατί ΄΄σκοτώνεστε να πάτε να τους ψηφήσετε; Τι τα θέλετε τα εκλογικά βιβλιάρια για να σας πιάνουν τόπο στο σπίτι;
Αυτές οι απορίες θα με φάνε...
zitsas

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αυτό είναι σοβαρό & με πολύ σωστό τρόπο η φίλη μας το παρουσιάζει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτί σαν πολίτες αυτής της χώρας,εκτός απο υποχρεώσεις έχουμε δικαιωματά & απαιτήσεις.
Το μόνο πού φοβάται το κράτος είναι η φωνή του πολίτη - (ψήφοι).
Για αυτό πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζουν ολά τα σοβαρά θέματα απο κοινού ενωμένες για το καλό του τόπου.