Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2006

Διάφορα νέα

Πέμπτη σήμερα και φτάνει άλλη μια εβδομάδα στο τέλος της .
Σήμερα η μέρα στο χωριό ήταν ανοιξιάτικη και αυτό δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτο όσοι έχουν αμπέλια και έτσι οι περισσότεροι βρισκόταν από νωρίς στα κτήματα τους ,τέτοιες ωραίες μέρες δεν είναι για χάσιμο λέγανε .Είναι η περίοδος για κλάδεμα τώρα. Εκτός από ηλιοφάνεια έχει και ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Προχτές έγιναν τα εγκαίνια του νέου γυμναστηρίου αλλά προέκυψε ένα πρόβλημα και δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ακόμη . Οι υπεύθυνες του συλλόγου γυναικών ειδοποιήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας και έτσι πήρε παράταση η έναρξη του για μερικές μέρες ακόμη , περισσότερο διαδικαστικό είναι το θέμα .Όλη αυτή η καθυστέρηση βέβαια κάνει ποίο έντονη την αναμονή αυτών που θέλουν να γυμναστούν. Λίγη υπομονή ακόμη !!!
Τώρα τελευταία μου είπαν για ένα πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο internet και λέγετε skype και μέσα από το οποίο μπορείς να κανείς συνομιλία με μικρόφωνο με άλλους χρηστές που είναι εκείνη τη στιγμή στο internet.Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα μπορούσαμε μέσο αυτού του προγράμματος να έχουμε μια online επικοινωνία όλη οι Ζιτσιώτες που βρίσκονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο internet το πρόγραμμα σου λέει ποιος είναι εκείνη τη στιγμή μαζί με εσένα στο δίκτυο. Μπορεί να γίνει και συνδιάσκεψη να μιλάνε δηλαδή πολλά άτομα μαζί . Εγώ έχω κατεβάσει το πρόγραμμα και έχω τo ψευδώνυμο zitsa. Περιμένω τα σχόλια σας για αυτή την ιδέα !!! ΕΔΩ
θα βρείτε το πρόγραμμα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, κάνετε εγκατάσταση δίνετε ένα ψευδώνυμο και μετά είστε έτοιμοι για χρήση.
Περιμένω ……. Συνομιλητές
Κάνοντας μια αναζήτηση στο internet βρήκα την ποιο κάτω δημοσιοποίηση που αφορά την πινακοθήκη .Περισσότερα δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα ,όταν μάθω κάτι θα το δημοσιοποιήσω.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Α.Ι.
Τη δημοπράτηση τριών έργων που αφορούν ναούς και πινακοθήκη ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών. Συγκεκριμένα:
-Αντικατάσταση στέγης Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Μπαλντούμας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
-Επισκευή Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοπάνης, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
-Ολοκλήρωση εργασιών στην Πινακοθήκη Ζίτσας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Πηγή: Ήπειρος (2/2/2006)


Η προχτεσινή φωτογραφία είναι από τα Ζαγοροχώρια τα οποία επισκέφθηκα την Κυριακή. Το συγκεκριμένο γεφύρι λέγετε του Κόκορη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μονότονα γεφύρια που υπάρχουν στην περιοχή, είναι αρκετά εντυπωσιακό και χωρίς τα παγωμένα νερά φαντασθείτε τώρα που ήταν όλα παγωμένα πως ήταν ,νομίζω η φωτογραφία δεν μπορεί να αποκάλυψη πλήρως το ωραίο θέαμα πάντως είναι μια καλή προσπάθεια.



Πέρασε αρκετή ώρα από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω αυτό κείμενο κοντεύει να φτάσει Παρασκευή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: