Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2006

Μεγαλειώδης μέρα …..η χτεσινή

Τσικνοπέμπτη σήμερα και όπως γίνεται συνήθως θα κάνουμε κάτι διαφορετικό ,μερικοί από ανάγκη, άλλοι για να ξεσκάσουν πραγματικά. Δεν έχει και πολύ σημασία ο καθένας όπως το βλέπει τελικά, αλλά πάνω από όλα να το ευχαριστιέται πραγματικά. Μετά την μικρή εισαγωγή με την Τσικνοπέμπτη ας πάμε στην μεγαλειώδη χτεσινή μέρα για το χωριό, ναι ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Οι κάτοικοι βγήκαν χαρούμενοι στους δρόμους ,αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον, γενικά επικρατούσε ένα κλίμα χαράς, το έβλεπες στα πρόσωπα των συγχωριανών μας , μα θα μου πείτε γιατί όλα αυτά?
- επειδή ήρθε ο πρόεδρος της δημοκρατίας ?
- - όχι βέβαια αλλά για κάτι ακόμη πιο απλό!
- - δηλαδή?
- -Βάλαμε πετρέλαιο στο ιατρείο!!!
Ναι, καλά ακούτε. Χτες λειτούργησε κανονικά το ιατρείο, είχε πετρέλαιο ,απίστευτο συναίσθημα να σε εξετάζει ο γιατρός σε ένα χώρο με ζεστή και έχοντας βγάλει το μπουφάν σου γιατί μέχρι τώρα τους εξέταζε με τα μπουφάν και τα παλτά φορεμένα ,νέα μέθοδος με την οποία εξοικονομείς και χρόνο φαντάσου πόση ώρα θέλει ο κάθε ηλικιωμένος για να βγάλει το παλτό του !!
Πέρα από την πλάκα το ιατρείο είναι σε άσχημη κατάσταση εδώ και καιρό και το θέμα με το πετρέλαιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το ιατρείο είναι πάρα πολύ παλιό, οι χώροι μέσα δεν είναι σε καλή κατάσταση ή μπορείς να πεις ότι είναι σε άθλια κατάσταση , ασυντήρητο εδώ και χρόνια ( κάποια στιγμή θα έχουμε και φωτογραφικό υλικό από το χώρο του ιατρείου )
Νομίζω το θέμα του ιατρείου το έχουμε καλύψει αρκετά, αν υπάρξει κάτι νεότερο θα έχουμε ενημέρωση .
Εκτός από όλα αυτά, χτες ήρθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Στέγη Αυτιστικών.
Τελικά μόνο εκεί κάθισε ,δεν έκανε την εμφάνιση του στο χωριό .
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και σύσσωμο το προσωπικό που εργάζεται στη Στέγη, μαζί με τα παιδιά που ζουν εκεί. Γενικά υπήρχαν και αρκετοί αστυνομικοί στο χώρο της Στέγης, που συνόδευαν τον Πρόεδρο.
Του Προέδρου του άρεσε πολύ η επίσκεψη στο χώρο και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το τι γίνεται ακριβώς εκεί και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βασικά, κάθισε περισσότερη ώρα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Αυτά σε γενικές γραμμές με τον πρόεδρο.
(λόγω δουλειάς και λόγω αρμοδιότητας δεν ήμουν κατά την χτεσινή επίσκεψη του Προέδρου - περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και φωτογραφικό υλικό θα έχω μόλις ενημερωθώ από κάποιον που ήταν στο χώρο.)
Σήμερα ψιλό-άλλαξε λίγο ο καιρός συννεφιά από το πρωί και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Όλα αυτά βέβαια δεν εμποδίζουν εκείνους που θέλουν να πάνε στα αμπέλια , αυτό το διάστημα οι περισσότεροι είναι στο κλάδεμα.

Μέχρι να τελειώσω το κείμενο έπιασε βροχή.
Καλά να περνάτε!!

Ζίτσα 23/2/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: