Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2006

Απελευθέρωση και όχι μόνο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου σήμερα και ενώ η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωση της με παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις εμείς εδώ στο χωριό παραμένουμε ακόμη υπό των τουρκικό ζυγό. Αστείο γιατί αν δεν αστειευτούμε και λίγο δεν γίνετε τίποτα, νομίζω τα αστεία είναι μια άμυνα του εαυτού μας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής όταν μερικές φορές βρισκόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις ,συνεχίζουμε πάντως .
Βασικά δεν έχω καταλάβει γιατί γιορτάζετε μόνο στα Γιάννενα η απελευθέρωση και όχι σε όλο το νομό , δηλαδή δεν απελευθερωθήκαμε όλοι μαζί, ας το αφήσουμε αυτό και να πάμε στα δικά μας .
Αύριο θα έρθει ο πρόεδρος της δημοκρατίας στο χωριό μας ,δεν ξέρω βασικά αν έρθει και μέσα στο χωριό αλλά θα έρθει για επίσκεψη στη στέγη αυτιστικών, που βρίσκετε πριν το χωριό .Θα κάνει επίσημη επίσκεψη εκεί πάντως , με όλα τα σχετικά δηλαδή θα δοκιμάσει και κάποια τοπικά εδέσματα και κανένα τσίπουρο όπως γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις ,ξέρετε .
Την τσικνοπέμπτη οι γυναίκες τελικά έχουν συνάντηση στην Καλλιθέα για να βρεθούν μεταξύ τους (αν ήταν ποδοσφαιρική ομάδα θα γινόταν για σύσφιξη σχέσεων ) για ένα αντάμωμα , να τα πούνε απλώς φαγητό - κουβέντα (κουτσομπολιά ) χωρίς κλαρίνα ζωντανά στο τέλος κάτι θα βάλουν πιστεύω για να χορέψουν .
Το σαββατοκύριακο είχαμε ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο με την ομάδα μας να νικάει με 1-0 και να αρχίζουν κάποιες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία ,αλλά χρειάζονται και άλλες νίκες ,θα δούμε τι θα γίνει
Πάλι δεν έχω φωτογραφία σήμερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: